Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
21 jul
hun

GP Hongarije

Hungaroring
  • Eerste vrije training VT1 19 jul 2024 -
  • Tweede vrije training VT2 19 jul 2024 -
  • Derde vrije training VT3 20 jul 2024 -
  • Kwalificatie Quali 20 jul 2024 -
  • Race Race 21 jul 2024 -

De Formule 1 GP van Hongarije wordt verreden op de Hungaroring - het bochtige Mickey Mouse baantje even buiten Boedapest. In 2024 staat de race op 21 juli op de F1-kalender.

Statistieken

Eerste GP 1986
Aantal ronden 70
Lengte circuit 4,381 kilometer
Snelste raceronde 1.16,627 (2020)
Winnaar in 2023 Max Verstappen
Tweede in 2023 Lando Norris
Derde in 2023 Sergio Perez

Winnaars

Winnaar 2023 Max Verstappen
Winnaar 2022 Max Verstappen
Winnaar 2021 Esteban Ocon
Winnaar 2020 Lewis Hamilton
Winnaar 2019 Lewis Hamilton
Winnaar 2018 Lewis Hamilton

F1 Hongarije GP 2024 | Tijden & schema

Het Monaco zonder muren is een van de bijnamen van de Hungaroring, dat in de volksmond ook wel een 'Mickey Mouse-circuit' wordt genoemd. Krap als op een stratencircuit is het niet, maar omdat de baan met name uit bochtenwerk bestaat is er veel downforce benodigd. De afstellingen komen daarom overeen met de pakketten die worden gebruikt voor bijvoorbeeld de Grand Prix van Monaco.

Logischerwijs is motorvermogen minder relevant op de Hungaroring. De coureurs staan alleen op de lijn bij start/finish langere tijd op het gaspedaal, voor het restant van het rondje is het met name remmen en sturen. De snelle linkerbocht vier, die blind, haaks omhoog loopt, is bijzonder lastig voor de rijders. De doordraaiers die elkaar kort opvolgen tegen het einde van de tweede sector vereisen een snel reactievermogen.

De Hongaarse Grand Prix van 2023

De start was erg spectaculair omdat pole-sitter Lewis Hamilton zijn concurrent Max Verstappen direct naast zijn wagen had in bocht één. Er was licht contact tussen de twee, waarvan Oscar Piastri kon profiteren. Hij nam de tweede plaats van de Brit over. Kort daarna ging ook Lando Norris de zevenvoudig wereldkampioen voorbij en zakte Hamilton terug van de eerste naar de vierde plaats.

Daarnaast ontstond er een ware kettingreactie van botsingen in bocht één. Zo reed Zhou na een ontzettend slechte start tegen Daniel Ricciardo aan. Op zijn beurt reed de Australiër door het contact met de Chinees tegen Pierre Gasly aan, die vervolgens zijn teamgenoot Esteban Ocon raakte. Er was veel schade bij de Alpines, waardoor beide coureurs uitvielen.

Gedurende de Grand Prix konden de McLarens Max Verstappen in het begin redelijk volgen, maar het gat werd naarmate de race vorderde steeds groter. Echter reed Sergio Perez een knappe inhaalrace, waardoor hij als derde eindigde achter Lando Norris, de winnaar Max Verstappen. Daarnaast reed Lewis Hamilton, ondanks zijn slechte start, een goede race en haalde hij Oscar Piastri ook nog in, waardoor hij de vierde plek veroverde.

Wanneer staat de Grand Prix van Hongarije 2024 op de agenda?

Dit jaar vindt de Grand Prix plaats in het weekend van 19 tot en met 21 juli 2024 en is het de twaalfde race op de Formule 1-kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 16:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de Grand Prix van Hongarije?

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije begint zondag 21 juli 2024 om 15:00 uur. De race is live te volgen via het liveblog van RacingNews365 en op de televisie via Viaplay.

Tijdschema GP Hongarije

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 19 juli -
Tweede vrije training vrijdag 19 juli -
Derde vrije training zaterdag 20 juli -
Kwalificatie zaterdag 20 juli -
Race zondag 21 juli -

Hotlap: Dit zien de F1-coureurs tijdens de Grand Prix van Hongarije

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden