Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Grand Prix van Japan is een van de meest populaire wedstrijden op de Formule 1-kalender. Sinds 1986 heeft het land van de rijzende zon een vaste plaats op het programma en vrijwel altijd wordt het legendarische circuit Suzuka aangedaan.

Top 3 - kwalificatie 2024

Statistieken

Eerste GP 1976
Aantal ronden 53
Lengte circuit 5,807 kilometer
Snelste raceronde 1.30,983 (2019)
Winnaar in 2023 Max Verstappen
Tweede in 2023 Lando Norris
Derde in 2023 Oscar Piastri

Winnaars

Winnaar 2023 Max Verstappen
Winnaar 2022 Max Verstappen
Winnaar 2019 Valtteri Bottas
Winnaar 2018 Lewis Hamilton
Winnaar 2017 Lewis Hamilton
Winnaar 2016 Nico Rosberg

F1 Japan GP 2024 | Tijden & schema | Suzuka Circuit

Suzuka: het klinkt ver weg, dat is het ook, maar het circuit heeft Nederlandse 'roots'. Niemand minder dan John Hugenholtz ontworp het circuit, dat in haar beginjaren dienst deed als testbaan van Honda. Direct in het oog springt de '8' die de baan vormt: een deel van het circuit loopt over een ander gedeelte heen.

Iconische bochten als de Esses, de Spoon en de 130R moeten worden bedwongen om een rondje Suzuka af te werken. De topsnelheden liggen hoog en ook de bochten worden met aanzienlijk tempo genomen: Suzuka is een van de favoriete circuits van vele Formule 1-coureurs.

De Japanse Grand Prix van 2023

De F1 Japan Grand Prix is een iconische race dankzij de prachtige flow van het Suzuka Circuit. Beide McLarens hadden een geweldige start, maar Max Verstappen kon hen net voorblijven en behield de leiding. Wel ging het fout achterin het veld en raakten meerdere coureurs elkaar, waardoor er veel brokstukken op de baan terechtkwamen. Hierdoor werd er dan ook een Safety Car uitgeroepen.

Bij de herstart raakten Valtteri Bottas en Logan Sargeant elkaar door een remfout van de Amerikaan, waardoor de Fin later uitviel. Even later raakten Sergio Perez en Kevin Magnussen elkaar in dezelfde bocht door een fout van de Mexicaan, waarvoor hij later een straf ontving en uitviel in de race door de schade.

Er vonden vele gevechten plaats op de baan. Vooral de Mercedes-teamgenoten vochten fel met elkaar en lieten hun ontevredenheid hierover regelmatig horen over de boordradio. De McLaren-coureurs werkten echter goed samen, aangezien Piastri zijn teamgenoot Lando Norris voorbij liet omdat de Brit sneller was.

Mede door dit uitstekende teamwerk en de consistente goede race pace eindigde het Papaya team dan ook als tweede en derde. Max Verstappen won de F1 Grand Prix van Japan zeer overtuigend met een voorsprong van ongeveer twintig seconden ten opzichte van Norris.

Wanneer staat de F1 Japan Grand Prix van 2024 op de kalender?

Dit jaar vindt de Grand Prix plaats in het weekend van 5 tot en met 7 april 2024 en is het de vierde race op de Formule 1 kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om vermoedelijk 07:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Japan?

De Grand Prix van Japan begint op zondag 7 april 2024 om vermoedelijk 06:00 uur Nederlandse tijd. De race is live te volgen via het liveblog van RacingNews365 en op de televisie via Viaplay.

Tijdschema GP Japan

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 5 april -
Tweede vrije training vrijdag 5 april -
Derde vrije training zaterdag 6 april -
Kwalificatie zaterdag 6 april -
Race zondag 7 april -

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie