Formule 1 kalender 2017Alle formule 1 races van 2017

In 2017 staan er 20 races op de formule 1 kalender. Het seizoen begint zoals we gewend zijn met de Grand Prix van Australië, gevolgd door de GP van China en Bahrein. Het Europese vaste land wordt bereikt met de GP van Rusland, gevolgd door de GP van Spanje en de race door het prinsendom van Monaco.

Na de GP van Canada en Azerbeidzjan keert het formule 1 circus terug naar Europa voor de GP van Oostenrijk op de Red Bull Racing, gevolgd door het circuit van Silverstone voor de GP van Engeland en de Hungaroring (Hongarije). De laatste race voor de zomerstop is de Grand Prix van Hongarije, na deze race volgt in augustus de vakantiemaand voor de formule 1 coureurs en teams.

In het weekend van 25 tot 27 augustus 2017 is de Grand Prix van België 2017. De thuisrace voor Max Verstappen en Stoffel Vandoorne zal wederom vele tienduizenden Belgische en Nederlandse fans op de been brengen. Na België volgt nog een Europese race, alvorens we Europa verlaten.

Er zijn een aantal back-2-back races. Te beginnen met de GP van China, direct gevolgd door Bahrein, vervolgens de GP van Oostenrijk gevolgd door de GP van Engeland. In de tweede helft van het seizoen volgen België en Italië zich direct op en de GP’s van Maleisië en Japan. De laatste back-2-back races zijn de Verenigde Staten en Maxico in oktober. Het seizoen wordt afgesloten op zondag 26 november in Abu Dhabi.

Met de nieuwe formule 1 regels voor 2017 belooft 2017 een mooi formule 1 seizoen te worden, met mogelijk volop verrassingen.

Formule 1 kalender 2017

DatumEvenementLocatie
26 maart GP van AustraliëMelbourne
9 april GP van ChinaShanghai
16 april GP van BahreinSakhir
30 april GP van RuslandSochi
14 mei GP van SpanjeBarcelona
28 mei GP van MonacoMonte Carlo
11 juni GP van CanadaMontreal
25 juni GP van AzerbeidzjanBaku
9 juli GP van OostenrijkRed Bull Ring
16 juli GP van EngelandSilverstone
30 juli GP van HongarijeHungaroring
27 augustus GP van BelgiëSpa-Francorchamps
3 september GP van ItaliëMonza
17 september GP van SingaporeMarina Bay
1 oktober GP van MaleisiëSepang
8 oktober GP van JapanSuzuka
22 oktober GP van AmerikaCircuit of the Americas
29 oktober GP van MexicoMexico Stad
12 november GP van Brazilië *Interlagos
26 november  GP van Abu DhabiYas Marina

* onder voorbehoud