Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-teams 2024

Tijdens het Formule 1 seizoen 2024 zijn er tien F1 teams van start gegaan die strijden voor de wereldtitel. Max Verstappen en Red Bull Racing zijn dit seizoen titelverdediger en Red Bull Racing heeft na de Grand Prix van Japan de constructeurstitel 2023 in de wacht gesleept.

F1 teams 2024

Red Bull Racing heeft de constructeurstitel veroverd in 2024. Dit werd bekend na de Grand Prix van Japan. Mercedes en Ferrari waren in een spannende strijd verwikkeld voor plek 2, waarbij het op de laatste Grand Prix van het seizoen neerkwam. Het gat was uiteindelijk slechts drie punten, waardoor Mercedes boven Ferrari eindigde.

Na de dramatische seizoensstart van McLaren kwam het team ijzersterk terug vanaf de GP van Groot-Brittannië. Hierdoor haalden zij Aston Martin nog in binnen het klassement, waardoor ze als vierde eindigden in het constructeurskampioenschap. Alpine eindigde in de middenmoot als zesde F1-team.

Er vond een spannende strijd plaats voor de zevende plek in het kampioenschap. Het scheelde maar drie punten met AlphaTauri (Tegenwoordig Visa Cash App RB), maar uiteindelijk kon Williams heel knap de zevende positie behouden.

Alfa Romeo eindigde als negende met zestien punten en Haas als laatste met twaalf punten. Vanaf dit seizoen vertrekt Alfa Romeo definitief uit de F1 als sponsor, ook niet als sponsor van een ander team. Hierdoor gaat het voorheen Alfa Romeo Racing team tegenwoordig verder onder de naam 'Stake F1 Team'.

Het onderstaande overzicht is compleet uitgerust met alle informatie over de Formule 1-teams, van de coureurs, historie, alle statistieken, tot foto's en video's van bijzondere momenten.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024