Valentino Rossi viel ongelukkig in Japan

MotoGP coureur Valentino Rossi heeft een vinger gebroken tijdens zijn crash tijdens de GP van Japan. In de zevende ronde ging de ervaren Italiaan onderuit. Door deze valpartij mocht concurrent, en rivaal, Marc Marquez zich al tot wereldkampioen kronen.

Na onderzoek bleek dat de pink aan de linkerhand van Rossi gebroken was. In Australië liet de Italiaan weten dat hij niet al teveel last heeft van zijn breuk: “Het gaat steeds beter, maar ik heb nog wel wat last. Het is niet heel hinderlijk op de motor, maar de vinger ziet er niet uit!”

Rossi werd op de persconferentie gevraagd of hij boos was op zichzelf na zijn valpartij: “Ik was niet boos, maar voornamelijk teleurgesteld omdat ik de kans op een goed resultaat verspeelde. Ik wilde een mooi resultaat mee naar huis nemen, zeker na de pole tijdens de kwalificatie. Het is dan teleurstellend als je de race op deze manier eindigt. Ik voelde mijn fout niet aankomen, het was een verrassing.”

Nu Marquez zeker is van de wereldtitel kan Rossi voor de tweede maal op rij als runner-up eindigen. Hiervoor moet hij zijn teamgenoot Jorge Lorenzo voorblijven in de WK stand. “Mijn motivatie is om zoveel mogelijk punten te scoren. Ik wil op het podium eindigen in Sepang en Valencia.”

 

Foto: MotoGP.com