Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Visser: "Als W Series past in mijn schema, vind ik het interessant"

Een raceklasse, puur voor vrouwen. Lange tijd was het een utopie, maar nu gaat het toch echt gebeuren. In 2019 gaat de W Series van start, een klasse waarin enkel vrouwen het tegen elkaar opnemen. De winnares gaat aan de haal met een prijzenpot met daarin liefst een half miljoen dollar. Grote namen als David Coulthard en Adrian Newey nemen plaats in een jury.

Die jury moet in de komende maanden aanwijzen welke vrouwen aan de start verschijnen in de W Series. Tijd voor Racingnews365 om Nederlands snelste vrouw, Beitske Visser, te vragen naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de serie.

“Ik denk dat het een goed initiatief is”, zegt de 23-jarige Friezin, die sinds medio 2017 is opgenomen in het ontwikkelingsprogramma van BMW en in die hoedanigheid een aantal prachtige resultaten bijeen heeft weten te rijden. “Ik sta er natuurlijk voor de volle honderd procent achter dat mannen en vrouwen gewoon tegen elkaar kunnen racen, maar volgens mij is dat ook het hele idee achter deze klasse.” “De W Series moeten ervoor zorgen dat meer vrouwen de kans krijgen om überhaupt te racen met formulewagens. Vanuit deze klasse kan vervolgens de stap worden gezet naar een andere serie. Bovendien kan je prima een dubbelprogramma afwerken, door naast in deze klasse nog in een andere klasse uit te komen. Er ontstaat een extra kans voor vrouwen om te racen en de prijzenpot kan je een behoorlijke duw in de juiste richting geven.” Of ze zelf mee zal doen in de W Series, hangt volgens Visser af van haar werkgever. “Ik sta bij BMW onder contract, dus zij bepalen waar ze mij in willen zetten.” Toch kan de Friezin niet ontkennen wel oren te hebben naar deelname. “Als het past met mijn schema’s, zou ik het wel interessant vinden!”

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"