Wat verdient Max Verstappen?Salaris Verstappen: Wat verdient Max Verstappen per jaar?

Max Verstappen heeft in 2015 zijn debuut gemaakt in de formule 1 bij het team van Scuderia Toro Rosso. Veel mensen vragen zich af wat het salaris van de 18 jarige Nederlander is. De Nederlander tekende in 2016 een contract voor drie seizoenen bij Red Bull Racing. Maar wat verdient Max Verstappen nu eigenlijk?

Salarissen van formule 1 coureurs worden nooit openbaar gemaakt, maar toch lekken er jaarlijks weer gegevens uit. De best betaalde formule 1 coureurs verdienen tientallen miljoenen en een nieuwkomer als Max Verstappen moet het doen met enkele tonnen. Geen gek salaris voor iemand van 18 jaar. We hebben diverse bronnen geraadpleegd en dat resulteert in de volgende salarissen van Max Verstappen.

Het salaris van Max Verstappen bedraagt ongeveer 750.000 euro per jaar exclusief bonussen en persoonlijke sponsorcontracten. Het salaris van een formule 1 coureur vormt de basis van het loon, maar wordt verder aangevuld met premies voor behaalde WK punten. Nu Verstappen een nieuw contract heeft met Red Bull Racing zal zijn salaris toenemen.

Max Verstappen scoorde erg goed in zijn debuutjaar, met 49 WK punten waardoor zijn salaris een stuk hoger uit kwam dan de 450.000 euro die hij als basissalaris had. Daarnaast heeft Max Verstappen nog diverse sponsoren die samen goed zijn voor enkele miljoenen per jaar. Naar verluidt betalen Jumbo en Exact een bedrag met zes nullen om op de pet en helm van de snelle Nederlander te staan. Het is niet voor niets dat Verstappen zich een appartement in het luxe Monaco kan veroorloven.

Max staat nog aan het prille begin van een hopelijk lange carrière waarin zijn salaris uiteindelijk snel zal oplopen tot enkele miljoenen. Indien Verstappen zijn grote belofte inlost dan komt hij bij een topteam als Ferrari of Mercedes terecht. Coureurs als Hamilton, Alonso en Vettel verdienen allemaal meer dan 25 miljoen euro per jaar, exclusief persoonlijke sponsoren.