Aandeelhouders McLaren verlangen wereldtitels

03 jan. 08:44 Redactie

McLaren als vier jaar zonder Grand Prix zege


Het formule 1 team van McLaren behoort tot een van de meest succesvolle F1-teams aller tijden. Desondanks liggen de grote successen van de Britse renstal al ver achter ons. Lewis Hamilton was in 2008 de laatste wereldkampioen voor het team en de laatste GP zege dateert uit 2012. Toen werd de GP van Brazilië winnend afgesloten.

Teambaas Zak Brown geeft in een interview met The Financial Times aan dat de aandeelhouders van McLaren nieuwe successen verwachten. Brown wil dat McLaren weer een winnend team is voor het einde van dit decennium.

De mogelijkheid dat McLaren verkocht wordt in de toekomst sluit Brown niet uit: "Dat is een beslissing die de aandeelhouders moeten nemen. Het zou mij niet verbazen als ik de komende tien jaren nog rondloop in een McLaren uniform bij de races."

Vorig jaar nam McLaren afscheid van teambaas Ron Dennis. Onvrede en wrijving lag aan de basis van deze beslissing: "Je hoeft er geen raketgeleerde voor te zijn om dat helder te krijgen. Ik heb bewust mijn afstand gehouden en weet dat de aandeelhouders alleen genoegen nemen met wereldtitels."

De formule 1 wordt de komende maanden definitief overgenomen door Liberty Media. Een verandering die van grote invloed zal zijn op de toekomst van de sport. Brown ziet de noodzaak van veranderingen in de F1.

"Wat we nu in de formule 1 zien is dat het huidige model perfect werkt voor de topteams, maar als je verder de grid op gaat dan zie je teams met grote financiële problemen."

Niet alleen teams kampen met grote problemen, maar ook veel organisatoren. Zo is Duitsland afgehaakt, trekt Maleisië zich terug en staan ook Singapore en Brazilië nog op losse schroeven in de komende jaren.

"We hebben te maken met circuits die het niet langer voor elkaar krijgen om races te organiseren, ondanks dat het gezonde bedrijven zijn. We hebben te maken met fans die niet naar de races kunnen, omdat ze de kaartjes niet kunnen betalen. Ik denk dat we terug moeten naar de tekentafel en ervoor moeten zorgen dat de sport goed is voor alle betrokkenen." laat Brown weten.

Foto: McLaren AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen