Adrian Newey: "We gaan nog veel onderdelen uittesten"

28 feb. 2017 17:04 Redactie

Ontwerper begint met 'schone' auto en bouwt dan verder


Bij grote reglementswijzingen is het al de vraag hoe de teams de nieuwe regels interpreteren. Komen ze met dezelfde oplossingen of heeft er een team een compleet verschillend ogende wagen? Ook voor Adrian Newey was het spannend, maar hij is uiteindelijk erg tevreden met het resultaat.

"Dit is de wagen zoals ik die voor ogen had", zegt Newey tegen Formula1.com"Het was voor ons natuurlijk erg moeilijk om het uiterste uit de reglementen en de wagen te halen dit seizoen, omdat het nieuw is. Maar ik ben erg tevreden, ook met het uiterlijk van de wagen."

Over de gewraakte 'vin' is Newey kort: "De vin heeft aerodynamisch gezien niet zo veel effect. In 2009 en 2010 waren ze toegestaan, daarna zijn ze door reglementen ingeperkt. Nu zijn ze weer toegestaan en heeft bijna elk team ze erop zitten."

Op de extra 'vin' aan de achterkant na is de Red Bull Racing RB13 erg 'schoon' ontworpen, geeft Newey toe. "We gaan nog wel veel onderdelen uittesten, maar het basisontwerp is erg simpel. Het heeft niet veel fratsen, zodat we de wagen kunnen 'opbouwen'. We beginnen met de basis en werken zo verder tot we een volwaardige wagen hebben."

De eerste dag liep niet soepel bij Red Bull, maar daar maakt Newey zich geen zorgen om. "De eerste dag verliep stroef en dat irriteert me. We hadden wat kleine problemen met de batterij, waardoor we weinig konden rijden. De komende dagen zal uitwijzen of het kinderziektes zijn of dat het serieuzer is."\

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen