Adrian Newey: 'We hebben de auto zeker verbeterd'

03 jun. 2017 08:00 Redactie

Adrian Newey blij met vooruitgang RB13


Hoewel Red Bull Racing nog lang niet de aansluiting heeft gevonden met Mercedes en Ferrari, is topontwerper Adrian Newey wel blij met de vooruitgang die Red Bull gemaakt heeft dit seizoen.

Newey is sinds een paar maanden hard aan het werk om de Red Bull Racing RB13 in topconditie te krijgen. Het doel, wedstrijden winnen, lijkt nog ver weg, maar Newey is wel tevreden over de vooruitgang van de bolide.

Vorige week in Monaco behaalde Ricciardo een mooie derde plaats en leek de RB13 aardig gelijk aan de Mercedes. Hoewel het circuit in Monaco niet maatgevend is, put Newey goede hoop uit het resultaat. "De wagen presteerde goed afgelopen weekend, dus daar moeten we op verder bouwen. Hoewel Monaco niet representatief is, hebben we de bolide zeker verbeterd", aldus Newey.

Ondanks de stap voorwaarts verwacht Newey net als teambaas Christian Horner dat Red Bull het de komende drie wedstrijden moeilijk krijgt. "Het behoeft geen uitleg dat we in de komende drie wedstrijden minder zullen presteren. Op die circuits gaat het om motorvermogen en daarin schieten we tekort", blikt Newey nuchter vooruit.

Tijdens de komende wedstrijden gaat Red Bull zich dus voornamelijk focussen op het verbeteren van de RB13. Het bijhalen van de concurrenten is stap twee. "Op dit moment zijn we duidelijk het derde team. We moeten ons concentreren op het verbeteren van de wagen en zorgen dat we nog meer vooruitgang boeken", besluit Newey.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen