Alain Prost: 'Carlos Sainz ideale optie voor Ferrari'

10 mrt. 2017 10:28 Redactie

Prost: 'Carlos Sainz is één van de beste Formule 1 coureurs'


Carlos Sainz is één van de beste Formule 1 coureurs van dit moment. Dat is de mening van viervoudig wereldkampioen Alain Prost. De Spanjaard wordt volgens hem op de voet gevolgd door alle topteams.

Sainz staat onder contract bij Red Bull dat hem nu voor het derde seizoen op rij onderbracht bij Toro Rosso. Dit tot grote teleurstelling van de Spanjaard die graag hogerop wil. Bij het moederteam van Red Bull Racing is echter geen plaats. Daniel Ricciardo en Max Verstappen presteren meer dan uitstekend, waardoor Sainz de gedroomde stap naar de top niet kan maken.

Volgens Alain Prost is er geen reden tot wanhoop. "Ik wil hem graag bij een topteam in actie zien. Het liefste zou ik hem bij Ferrari zien." laat de Fransman weten in Auto Hebdo.

"Ik heb hem enkele maanden geleden zelfs aangedragen bij Ferrari. Zo onder de indruk ben ik van hem."

Momenteel werkt Prost als adviseur voor het fabrieksteam van Renault. Een team waaraan de Spanjaard ook werd gelinkt eind vorig seizoen. Red Bull blokkeerde een overgang van Sainz naar Renault. Vanzelfsprekend wakkeren de uitspraken van Prost de geruchten over de belangstelling opnieuw aan.

"Op dit moment zijn we niet bezig met de coureurs voor volgend jaar. Maar, voor mij is Carlos één van de beste coureurs. Veel teams zijn geïnteresseerd in hem."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen