Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Albon exclusief: Red Bull-boek ondanks gesprekken met Marko zo goed als gesloten

Alexander Albon is op papier nog altijd gelieerd aan Red Bull, al heeft hij een meerjarige deal getekend bij Williams. Bij het laatstgenoemde team ligt zijn toekomst ook terwijl de deur naar de Oostenrijkse renstal vrijwel helemaal gesloten is, zo legt hij uit in een exclusief interview met RacingNews365.

Na kortstondige avonturen bij Toro Rosso en Red Bull leek het Formule 1-avontuur van Alexander Albon te stranden. Een jaar lang moest de Thais-Britse coureur toekijken vanaf de zijlijn terwijl hij uitkwam in de DTM-klasse en simulatorwerk voor de Oostenrijkse renstal verrichte. Het topteam gaf echter de hoop in Albon niet op en zocht voor hem een nieuw stoeltje in de F1. Dit stoeltje werd al na één tussenjaar gevonden bij Williams, waar Albon zich direct neerzette als officieuze nummer één van het team. Dit werd niet veel later beloond met een meerjarig contract, waardoor de banden met Red Bull langzaam worden verbroken. In een exclusief interview met RacingNews365 is Albon open over de gesprekken met zijn voormalige werkgever, al ligt zijn toekomst volgens hem bij Williams. Op zijn helm, echter, staat het Red Bull-logo nog altijd prominent op de voorkant. Gaat dit anno 2023 al veranderen? "Red Bull heeft meerdere 'armen'. Je hebt de kant van het racen, maar natuurlijk ook de energiedrankjes, wat dan ook. Ze hebben me geholpen vanaf het begin van mijn carrière en ik vind het natuurlijk fijn zo, maar ik ben natuurlijk al een soort van gescheiden van de hele familie", zo trapt Albon het gesprek af. "In ieder geval van de Formule 1- en motorsportkant. We zullen het er nog zeker over hebben en natuurlijk heb ik dat logo nu nog op mijn helm staan, maar we gaan het zien." Het nieuwe contract bij Williams betekent in ieder geval dat hij de komende jaren niet terugkeert naar zijn eerdere werkgever. Beide partijen vinden dat niet erg: "Dat is hoe contracten werken, uiteindelijk." "We hebben de deal met Williams dit jaar getekend en Red Bull is op dit moment nog betrokken bij mijn carrière, maar volgend jaar is dat deel wel zo'n beetje voorbij. Om eerlijk te zijn verandert er ook niet veel. Ook in dit jaar ben ik eigenlijk alleen maar gefocust op Williams. En nee, ik heb natuurlijk geen simulatorwerk voor Williams gedaan. Zij zullen het vast ook druk hebben met het winnen van de wereldtitels", lacht de 26-jarige coureur.

Albon praat nog regelmatig met Marko en Horner

Tijdens het Formule 1-seizoen is Albon in feite een concurrent van Red Bull en AlphaTauri. Hij zegt nog altijd gesprekken te voeren met de prominenten van de Oostenrijkse renstal, al gaat dit volgens hem vanzelfsprekend niet over inhoudelijke zaken bij Williams. Vijandig zijn de conversaties met bijvoorbeeld Helmut Marko zeker niet. "Ik denk dat men daar best verbaasd over zal zijn", zegt Albon, doelend op de interesse van Marko in de voormalige Red Bull-rijder. "Hij onderhoudt zeer goede relaties met alle coureurs waar hij mee heeft gewerkt en hij is altijd geïnteresseerd in hoe ik mij dit jaar voel en al dat soort dingen. Al is hij dit jaar natuurlijk wat minder betrokken dan tijdens de voorgaande jaren.' "We praten echter nog steeds regelmatig en hetzelfde geldt voor Christian (Horner, teambaas van Red Bull, red.). We hebben een goede band met zijn allen en kunnen gewoon goed overweg met elkaar. Het is dus heel fijn, al zijn de gesprekken nu wat oppervlakkiger en niet echt Red Bull-gerelateerd." Albon heeft er vrede mee dat hij het Red Bull-avontuur achter zich laat. Dit wist hij al relatief vroeg door de aankondiging en verlenging van Sergio Perez als teamgenoot van Max Verstappen. "Dat werd al vrij vroeg bekendgemaakt, eigenlijk al voordat er gesprekken gaande waren over dit onderwerp. Natuurlijk zijn er overal kansen binnen de paddock." "Maar daar zijn geen gesprekken meer over gaande. Het zijn gewoon oppervlakkige gesprekken", zo sluit de Williams-coureur af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"