Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alesi adviseert Ferrari en wijst naar Verstappen en Red Bull

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi moet Ferrari eerst een eenheid gaan vormen voordat ze zo sterk kunnen presteren als Max Verstappen en Red Bull.

Het ging bij Ferrari in 2022 weer niet zoals gehoopt. Charles Leclerc en Carlos Sainz begonnen het Formule 1-seizoen met een competitieve bolide, maar door meerdere factoren kwam er weinig van terecht. Met vier overwinningen verloor het team hard van Red Bull, dat juist domineerde in het afgelopen seizoen. Wat moet Ferrari doen om de titels van Max Verstappen en Red Bull af te pakken? "Ik zou me eerst richten op het maken van een team dat samen een eenheid vormt, zo compact als mogelijk", adviseer voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi bij Autosprint . De Fransman reed jarenlang voor het iconische team en kijkt kritisch naar de huidige stand van zaken bij het de Italianen. Bij Red Bull gaat het namelijk vele malen beter met Max Verstappen als nummer één coureur en Sergio Perez als de duidelijke nummer twee op het moment. Alesi benadrukt dat dit nog niet kan bij Ferrari. "Zoals je ziet zorgt de eenheid voor kracht, kijk maar naar Red Bull. Christian Horner zet alles op Verstappen omdat ze een onwijs sterke coureur hebben, dus zij kunnen het maken om Perez als tweede coureur te hebben. Daar kan hij helpen waar mogelijk." "Frederic Vasseur (de nieuwe teambaas van Ferrari, red.) bevindt zich in een andere situatie. Hij zal niets anders doen dan het opvolgen van Leclerc en Sainz hun contracten."

Ferrari in 2023

Ferrari hoopt met een nieuwe teambaas en een verbeterde bolide in 2023 wél naar huis te gaan met de wereldtitels. Alesi durft nog niet met zekerheid te zeggen of ze komend jaar meestrijden voor de titel, maar hij legt wel uit dat men dat mag verwachten van de iconische Italiaanse renstal. "Je moet denken aan de woorden van Benedetto Vigna (Ferrari-CEO, red.), die al eerder zei dat een team als Ferrari altijd moet meestrijden om de titel." "Je moet winnen of dichtbij de overwinning komen en er alles aan doen om dat te bereiken. Dat gezegd hebbende, zet ik mij ook in de positie dat je deze realiteit moet accepteren en daarom zeg ik dat je er absoluut in moet geloven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'