Alesi verwacht zege voor Ferrari in China

31 mrt. 2017 08:01 Redactie

Alesi: 'Vettel was oppermachtig in Australië'


Voormalig F1-coureur Jean Alesi verwacht dat Ferrari met de zege aan de haal gaat in China. Volgend weekend staat daar de tweede GP van het seizoen op het programma. Mercedes werd in Australië verdrongen van de eerste positie, maar wil terugslaan in de tweede race.

Jean Alesi kwam tijdens zijn F1-carrière vijf seizoen uit voor Scuderia Ferrari en is daarom misschien wat vooringenomen. De nieuwe reglementen luidden een nieuw begin in voor de Italiaanse renstal.

"De nieuwe regels waren voor alle teams onduidelijk. Er was veel twijfel over hoe Red Bull, Ferrari en Mercedes zouden presteren." liet Alesi aan Gazzetta dello Sport weten.

"Maar na de race in Australië verwacht ik dat Ferrari hun prestaties herhaalt in China. Het gemak waarmee Vettel Hamilton kon volgen was verbluffend. Hamilton had op zijn beurt geen kans meer om aan te haken bij Vettel."

"Het is gedurende het seizoen makkelijker om een goede auto nog beter te maken, in plaats van andersom."

Flavio Briatore is nog wat minder onder de indruk. "We gaan het wel zien in China. De zege van Ferrari was prachtig, maar Melbourne is een speciale baan. Ik verwacht nog veel van Red Bull en Mercedes. In het ideale scenario krijgen we drie teams die strijden voor de titel."

Tijdens de eerste race van het seizoen ging de overwinning naar Vettel. Teamgenoot Kimi Raikkonen finishte als vierde.

 

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen