'Alfa Romeo motoren mogelijk optie voor McLaren'

21 jun. 2017 16:25 Redactie

Ferrari wil mogelijk motoren leveren aan McLaren


De geruchtenstroom rondom McLaren blijft aanhouden. Het Britse team heeft de breuk met Honda nog altijd niet officieel bekend gemaakt, maar in de wandelgangen gonst het van de geruchten.

Werd McLaren lange tijd gelinkt aan Mercedes, nu wordt ook de naam van Ferrari genoemd. De Italiaanse renstal zou de motoren dan willen leveren onder de naam van dochteronderneming Alfa Romeo.

Verslaggever Ted Kravitz laat dit weten in het programma F1 Report.

"Ferrari voorzitter Marchionne zoekt al een tijd naar mogelijkheden om de naam Alfa Romeo terug te brengen in de Formule 1. Hij wil hier echter wel geld voor krijgen en dat is nog een heikel punt. Teams willen een korting op de motoren als zij de merknaam moeten gebruiken."

McLaren zit nog verlegen om motoren voor 2018, nu de breuk met Honda definitief lijkt. In dat plaatje passen Ferrari en Mercedes, maar de kans dat het Britse team met de merknaam Ferrari gaat rijden is uiterst gering. In het verleden was er veel spanning tussen beide partijen.

Mercedes heeft op haar beurt aangegeven dat het geen uitspraken doet over een mogelijke levering van motoren. Daarvoor moet McLaren eerst zelf de knoop doorhakken over de Honda-deal.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen