'Alleen Red Bull moest ophanging aanpassen'

24 mrt. 2017 17:40 Redactie

Mercedes hoefde niets aan te passen van de FIA


Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Red Bull Racing en Mercedes hun ophanging op last van de FIA hadden aangepast voor de Grand Prix in Australië. De gebruikte ophanging van de teams zou niet voldoen aan de standpunten, zoals die door de FIA tijdens de wintertest in Barcelona bekend zijn gemaakt.

Volgens het Duitse Köllner Express heeft Mercedes echter niets hoeven wijzigen aan de ophanging. Het team zou volgens de krant namelijk een andere ophanging hebben ontworpen, die wel in lijn is met de FIA-reglementen. Toto Wolff gaf eerder in een korte verklaring al aan niet wakker te hebben gelegen van de standpunten van de FIA. "De standpunten van de FIA hebben voor ons niets veranderd. Onze ophanging heeft geen invloed op de performance van de wagen", aldus de Mercedes-teambaas tegenover Auto, Motor und Sport.

Red Bull heeft daarentegen wel de ophanging aan moeten passen volgens Köllner Express. Dit zou echter geen al te grote ingreep zijn geweest. Daarnaast gaf Christian Horner aan dat de ophanging van Red Bull niet veel invloed had op de prestatie van de wagen. "Onze ophanging droeg niet zoveel bij aan de performance van de wagen", aldus Horner.

Naast Red Bull heeft ook Force India geprobeerd de ophanging te implementeren. Ook deze ophanging is afgewezen door de FIA, waardoor Force India nu uitkomt met een aangepaste versie van deze ophanging.

Foto: Clive Mason / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen