Alonso: '2016 was een van mijn beste formule 1 seizoenen ooit'

30 dec. 2016 08:15 Redactie

Alonso plaatst afgelopen seizoen in zijn persoonlijke top 3


Fernando Alonso is tevreden over zijn prestaties in het afgelopen formule 1 seizoen. De Spanjaard kwam in zijn Mercedes niet tot podiumplaatsen, maar viel een aantal maal in positieve zin op met goede resultaten.

"2012 is waarschijnlijk mijn beste formule 1 seizoen ooit en ik denk dat 2014 op de tweede plaats komt. Het huidige seizoen zal de derde positie tot op heden bezetten." laat Alonso weten.

"Dit jaar voelde ik me erg thuis in de auto onder alle condities. In de laatste tien rondes in Brazilië voelde ik mezelf erg sterk, zelfs met banden die al 40 ronden oud waren. Het vertrouwen in de auto gaf me de mogelijkheid om vaak op de limiet te rijden. Ik beschouw dit seizoen als een van de beste als ik kijk naar mijn prestaties."

Alonso en Button waren de afgelopen twee seizoenen teamgenoten, maar de Engelsman hing zijn helm aan de wilgen. De Spanjaard had nog wel lovende woorden over voor zijn voormalige teamgenoot: "Jenson is een indrukwekkende coureur. In 2015 mocht ik dat ervaren en dit jaar was ik in staat om hem meestal te verslaan."

"Zelfs in de kwalificaties was het 13-5 voor mij of zo. Maar in drie kwalificaties kon ik niet deelnemen vanwege gridstraffen voor het wisselen van de motoren. Het verschil had dus nog hoger kunnen zijn." 

Voor 2017 zijn de verwachtingen hoog gespannen bij McLaren. Het team hoopt dat Honda met de nieuwe motor eindelijk de problemen heeft opgelost. Zowel de betrouwbaarheid als het vermogen moeten verbeteren. Stoffel Vandoorne wordt de nieuwe teamgenoot van Alonso. De Belg verving Fernando gedurende een race in 2016 en slaagde glansrijk voor zijn F1-debuut. In Bahrein reed Vandoorne naar een tiende positie en behaalde zo het eerste WK-punt voor McLaren in 2016.

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen