Alonso niet beloond voor ijzersterk optreden

09 apr. 2017 14:30 Redactie

Fernando Alonso valt uit nadat hij lang in de punten reed


Fernando Alonso had 'als een beest' gestampt tijdens de kwalificatie voor de GP van China. Hierdoor startte hij keurig als dertiende maar na een ijzersterke race stond de Spanjaard uiteindelijk met lege handen.

De problemen voor het team van McLaren zijn bekend. Te weinig motorvermogen maar de betrouwbaarheid van de Honda motor schiet ook danig te kort. Zowel Alonso als zijn debuterende teamgenoot Vandoorne weten dat ze moeten roeien met de riemen die ze hebben. Vooral voor Alonso is dit frustrerend. De Spanjaard geldt voor velen als één van de beste rijders van het huidige veld maar zijn McLaren stelt hem niet in staat om zijn kwaliteiten te demonstreren.

Alonso probeert er steeds nog een draai aan te geven, vandaar ook zijn opmerking na de kwalificatie dat hij 'als een beest' had gestampt. Een teken aan de wand dat hij op dit moment beduidend beter is dan zijn materiaal. Ook tijdens de race zagen we Alonso weer ijzersterk rijden. Al in de openingsfase wist hij de malaise handig te omzeilen waarna hij al snel in de punten reed.

Alonso was dan ook wel verrast over zijn eigen opmars.

"We begonnen de race vanaf P13, onder lastige omstandigheden, en na een paar rondjes lagen we zesde. Dat was een enorme verrassing dankzij een paar ongelooflijke rondjes. Ik hoopte erop dat de baan nat zou blijven, want ik zag hier en daar concurrenten van de baan spinnen. We konden hier optimaal van profiteren. Toen de baan eenmaal droger werd verloren we terrein, hoewel we er nog wel enige tijd in slaagden om de zevende plek vast te houden."

Alonso raakte vervolgens in gevecht met zijn jongere landgenoot, Carlos Sainz, voor P7. Op pure snelheid slaagde Sainz erin om langs Alonso te komen. Daarna was het helaas ook snel over voor de McLaren coureur. Een aandrijfas sneuvelde waarna Alonso zijn auto langs de baan moest parkeren.

Ondanks alles blijft Alonso strijdlustig maar ook realistisch.

"Deze race bewijst hoe gretig we zijn, maar helaas ook dat we nog niet sterk genoeg zijn om races uit te rijden. Het is jammer dat Stoffel en ik allebei de finish niet gehaald hebben, het feit dat ik in de punten reed maakt het extra pijnlijk. Maar we moeten hiervan leren en beter voor de dag komen in Bahrein, al zal de kans op regen daar niet al te groot zijn..."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen