Alonso: 'Bij 25 races per seizoen stop ik met F1'

31 mei 2017 07:45 Redactie

Fernando Alonso is tegen uitbreiding Formule 1 kalender


Dit jaar telt de Formule 1 kalender 'slechts' twintig races. Volgend jaar staan er waarschijnlijk weer 21 races op de kalender. Echter, als het aan Liberty Media ligt wordt de kalender in de toekomst flink uitgebreid.

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 zijn er al de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is het teams nu onder meer toegestaan om vanuit de paddock meer via hun social mediakanalen te delen. Ook de podiumceremonie vindt nu in een meer ongedwongen sfeer plaats. Al deze veranderingen moeten ervoor zorgen dat de koningsklasse van de autosport toegankelijker wordt voor het publiek.

Daarnaast onderzoeken de nieuwe eigenaren van de Formule 1 de mogelijkheden voor nieuwe circuits. Formule 1 directeur, Chase Carey, liet zich al eerder ontvallen dat wat hem betreft racen in de straten rondom New York een optie is, net als bijvoorbeeld Las Vegas. Deze nieuwe circuits zouden niet ten koste gaan van de bestaande circuits. Het zou juist een aanvulling op de huidige kalender worden.

Niet iedereen zit te springen om een uitbreiding van het aantal races. Onder meer Fernando Alonso is geen voorstander van dit idee van Liberty Media. Aan Formula 1 geeft hij alvast een verkapte waarschuwing af.

"Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar hun plannen. Ik las al ergens dat ze het kampioenschap willen uitbreiden naar 25 races. Toen ik in de Formule 1 begon, waren er 16 races. Nu zijn het er al 20. Als ze echt 25 races per seizoen gaan houden, dan stop ik ermee en ga ik met pensioen!"
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen