Alonso: 'Carlos Sainz een van de beste coureurs'

11 mei 2017 19:54 Redactie

Fernando Alonso lyrisch over landgenoot Carlos Sainz


Toen Carlos Sainz 11 jaar oud was, behaalde Fernando Alonso zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Het is dan ook niet gek dat Sainz een fan is van zijn landgenoot en het als een voorrecht ziet om met Alonso in één competitie te rijden. Maar hoe denkt Alonso eigenlijk over Sainz? 

Tijdens de persconferentie gaf Alonso antwoord op die vraag. "Wat Carlos tot nu toe heeft laten zien is indrukwekkend. Hij heeft zich in de afgelopen drie jaar sterk ontwikkeld en laat nu al zien dat hij heel veel talent heeft", aldus Alonso over zijn landgenoot Sainz.

De reden dat Sainz 'moeiteloos' mee kan op zo'n jonge leeftijd is volgens Alonso de voorbereiding die jonge coureurs tegenwoordig meekrijgen. "De jonge coureurs komen heel erg goed voorbereid aan de start. Ze zijn meestal onderdeel van een junior programma en testen al veel in de simulator. Daarom is het geen schok voor ze als ze voor het eerst deelnemen aan een wedstrijd", legt Alonso uit.

"Als je die goede voorbereiding combineert met talent, dan krijg je coureurs zoals Carlos", vervolgt Alonso. "Nu heeft hij alleen nog ervaring nodig, maar dat komt vanzelf."

Alonso hoopt het zijn landgenoot nog moeilijk te kunnen maken dit jaar. "Hopelijk komen we elkaar nog vaak tegen op de baan, hoewel ik denk van niet. Vorig jaar eindige hij achter mij, dus hij zal vast wat willen goedmaken", eindigt Alonso met een knipoog.

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen