Alonso eist podiumplaatsen en zeges in 2017

06 apr. 2017 16:08 Redactie

Alonso: 'Mensen praten over met alsof ze me kennen en ik depressief ben'


Fernando Alonso wordt een beetje moe van alle verhalen over hem. Zo zou de Spanjaard over enkele races zijn contract bij McLaren inleveren en thuis gaan zitten. Zinloze speculatie, aldus de Spanjaard. Wel eist hij dit jaar podiumplaatsen en zeges van McLaren en Honda.

De speculaties over een tussentijds vertrek bij McLaren verwijst de Spanjaard naar het rijk der fabelen.

"Ik ben veel liever hier, dan dat ik naar de supermarkt ga in mijn woonplaats."

"Iedereen praat net alsof ze met allemaal zo goed kennen en advies hebben. Het is net alsof ik een depressie heb of zo en dat is geen geval. Ik presteer zo goed mogelijk als ik kan in de Formule 1 en ben beter voorbereid dan ooit te voren. Ik ben beter dan ooit!"

De situatie met Honda zal tijd nodig hebben om te verbeteren erkent Alonso. De Japanse motorleverancier staat vol onder druk om snel progressie te boeken.

"Als team zijn we niet competitief. Er is niets wat we daar nu aan kunnen veranderen van de ene op de andere dag. Aan de andere kant verwacht het team juist nu nog meer van mij met goede resultaten zoals in Australië. De voorspellingen waren dat we het laatste teams zouden zijn."

Alonso was goed op dreef en reed tot enkele ronden voor het einde in de punten. Uiteindelijk viel hij uit met een defecte ophanging. In China zal een herhaling van deze stunt lastiger worden, gezien de lange rechte stukken.

"We werken erg hard om in de laatste maanden van het seizoen voor de podiumplaatsen en zeges te strijden. Als dat niet lukt dan moet er iets veranderen. Het is iets dat we eisen. We doen mee om te winnen en daarin slagen we niet. McLaren heeft succes nodig."

De Spanjaard wordt voor 2018 gelinkt aan Mercedes als mogelijke vervanger voor Valtteri Bottas. In 2007 waren Hamilton en Alonso ook teamgenoten, maar die samenwerking verliep erg stroef. 

"Ik heb respect voor Lewis. We zijn erg competitief en willen de beste zijn, zoals dat ook met Michael Schumacher was. Het was prachtig om titels te winnen en te strijden met Michael Schumacher. Zonder hem hadden mijn titels veel minder waarde."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen