Alonso: 'Honda moet oppassen voor serieuze imago schade'

13 mei 2017 12:22 Redactie

Alonso waarschuwt Honda voor gevolgen wanprestaties


Het leven van Fernando Alonso bestond vrijdag uit een potje tennis tijdens de eerste vrije training. Het illustreert de problemen van Honda en de moedeloosheid bij de Spanjaard.

De problemen van Honda zijn dusdanig groot dat Fernando Alonso vreest dat de goede naam van het Japanse automerk serieuze schade oploopt. Ieder weekend zien we weer rokende Honda motoren en horen we Vandoorne en Alonso over niets anders. Te weinig vermogen, te onbetrouwbaar en zelden haalt een McLaren de finish.

Stuk voor stuk zaken die nu door beginnen te wegen. Niet alleen in de hoofden en het moraal van de coureurs, maar ook in het imago van Honda. 

Alonso is heel duidelijk in zijn oordeel: "Het is niet mijn carrière, mijn kwaliteiten of mijn imago die een deuk oplopen. Het is het aanzien van Honda, hun kunnen, hun geld en hun imago!"

"Ik probeer het team te helpen door zo snel mogelijk te rijden, maar dit zijn niet mijn problemen. Het is veel groter dan dit."

De moedeloosheid hoorden we gisteren wederom op de boordradio. Cynisch liet de Spanjaard weten dat hij nog minder vermogen had dan eerder.

"In Rusland konden we de opwarmronde niet eens afleggen en vandaag vielen we stil tijdens mijn outlap!"

De relatie tussen McLaren en haar motorleverancier staat zwaar onder druk. De prestaties van Honda zijn onacceptabel, maar nog altijd heeft het team de knoop niet doorgehakt over de toekomst. Wil het Alonso behouden dan zal het toch in zee moeten met Mercedes. De druk vanuit de McLaren aandeelhouders richting de teamleiding neemt ook toen. Zij eisen prestaties die passen bij de status van het team.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen