Alonso: "Ik ben weer helemaal klaar voor de Formule 1"

05 jun. 2017 19:02 Redactie

Alonso heeft plezier in racen terug na Indy avontuur


Twee weken geleden liet Fernando Alonso de GP van Monaco schieten voor een éénmalig avontuur in de Indy 500. Hij maakte een ijzersterke indruk maar kreeg dankzij een ploffende Honda motor geen beloning hiervoor.

In Canada sluit hij weer aan bij het Formule 1 circus. In plaats van vooraan mee strijden zoals in de Indy 500 betekent het ongetwijfeld weer een weekend met de nodige problemen. Wie denkt dat Alonso er tegen op ziet om weer in zijn McLaren bolide te stappen, heeft het mis. De Spanjaard kijkt er namelijk enorm naar uit om zijn Formule 1 carrière weer op te pakken.

Aan Crash.net vertelt hij dan ook dat hij blij is om weer van de partij te zijn.

"Het voelt goed om terug te keren naar Canada. Voor mijn gevoel heb ik erg veel tijd doorgebracht in Noord-Amerika de laatste tijd. De Indy 500 was een ongelofelijke ervaring. Het was ook geweldig om een compleet andere manier van racen te leren. Op een heel ander circuit dan normaal met een compleet andere auto. Maar ja, ik ben er klaar voor om mijn dagelijkse job weer op te pakken en te gaan racen in de Formule 1!"

In Canada kan McLaren misschien beschikken over de verbeterde versie van de Honda motor. Dit wordt echter pas op het laatste moment bekend aangezien Honda twijfelt of de update op tijd gereed is. Alonso's hoop om stappen te kunnen zetten, lijkt dan ook lastig te worden. Toch kijkt de tweevoudig wereldkampioen erg uit naar de Canadese Grand Prix.

"Ik heb de GP van Canada altijd erg leuk gevonden. Het circuit is natuurlijk vrij uniek. Het vraagt zowel veel van de auto als van de rijder, het is dan ook een echt race circuit. Tijdens mijn verblijf in de Indy werd ik natuurlijk wel op de hoogte gehouden met nieuws uit Monaco. Zowel Stoffel als Jenson waren erg positief over de nieuwste updates en de betrouwbaarheid. Hopelijk kunnen we dit voortzetten in Canada."
Het team van McLaren komt dit seizoen behoorlijk wat snelheid tekort en dit zal dan ook in Canada het voornaamste struikelblok vormen.


"Het circuit in Montreal draait echt om topsnelheid. De vele rechte stukken vragen behoorlijk wat power. Dat past natuurlijk minder bij onze auto dan de langzamere bochten in Monaco. Ik kijk er echter naar uit om weer in de MCL32 te stappen, om iedereen in het team weer te zien en weer de baan op te gaan met niet alleen maar bochten naar links!"Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen