'Alonso is de baas binnen McLaren'

11 mei 2017 08:33 Redactie

Webber: 'Deelname Alonso aan Indy 500 zegt genoeg'


Fernando Alonso is de absolute baas binnen het Formule 1 team van McLaren. De Spanjaard kan doen wat hij wil en mag zelfs de prestigieuze GP van Monaco missen. 

Het komt in de moderne Formule 1 niet voor dat coureurs een race missen om deel te nemen aan een ander evenement. De verbazing was dan ook groot toen Alonso bekend maakte dat hij Monaco laat schieten om deel te kunnen nemen aan de Indy 500.

"De beslissing om de GP van Monaco te skippen en deel te nemen aan de Indy 500 bewijst dat Alonso de baas is binnen McLaren. Hij is de echte leider van het team en zijn relatie met McLaren bevindt zich op een kritisch punt," laat Webber aan AS weten.

"Het team kan het zich niet veroorloven om op deze manier verder te gaan. Honda moet snel verbeteren en gaat presteren, anders verliest McLaren haar stercoureur na dit seizoen."

De slechte prestaties passen niet bij de status van McLaren en ook niet bij die van Alonso vindt de voormalig F1-coureur.

"McLaren hoort niet thuis op een veertiende positie. Ze moeten erg snel een oplossing vinden, anders is de toekomst van het team in gevaar."

Jenson Button komt tijdens de GP van Monaco in actie voor het team als vervanger van de Spanjaard. Button hing eind vorig seizoen zijn helm aan de wilgen, maar is nog verbonden als derde rijder bij het team. Webber liet recent al weten dat hij de voorbereiding van Button op de GP van Monaco een aanfluiting vindt. De Brit heeft nog geen meter gereden in een F1-auto van 2017.

Foto: McLaren

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen