Alonso: "De jaren 2000 waren de topjaren in de formule 1"

08 jan. 10:00 Redactie

Alonso verkiest de jaren 2000 boven tijdperk Senna/Prost


Veel oudere formule 1 liefhebbers denken nog regelmatig met weemoed terug aan het tijdperk Senna versus Prost. Beide kemphanen vochten vaak een verbeten strijd uit op de baan. De Braziliaan flamboyant en agressief, de Fransman bedaard en ingetogen.

Toch vindt niet iedereen dat de formule 1 in die periode zich van haar beste kant liet zien. Fernando Alonso gaat zelfs zo ver om te stellen dat het tijdperk van Senna en Prost door de huidige generatie als saai zou worden bestempeld.

"Als je nu een wedstrijd bekijkt uit 1985 of 1988 zal je in slaap vallen omdat het enkel om twee McLarens ging. De vierde rijder werd gedubbeld en er was een verschil van 25 seconden tussen de wagens."

Ook in het tijdperk van Senna en Prost was banden sparen het toverwoord. Iets wat ook vorig jaar continu van de coureurs werd verwacht. Volgens Alonso is er dan ook niet zoveel verschil met toen.

"De tv-cijfers en toeschouwersaantallen gaan momenteel naar beneden, net zoals in de saaie jaren. Toen moesten Senna en Prost ook banden en brandstof sparen. Het is nu even saai als toen."

Volgens Alonso waren juist de jaren 2000 de beste jaren voor de formule 1. Veel nieuwe teams kwamen toen in de formule 1 maar ook opende de sport de deuren voor Grand Prix in nieuwe landen.

"Je had verschillende constructeurs die de Formule 1 instapten zoals BMW en Toyota en de toeschouwersaantallen zaten op een hoogtepunt. We openden de Formule 1 voor nieuwe landen zoals Singapore, Zuid-Korea en India."
Foto: McLaren Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen