Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso kondigt groot nieuws aan in geheimtaal

Het is een geheimzinnige bedoening op het Twitteraccount van Fernando Alonso. De Spanjaard lijkt woensdag op zijn toetsenbord in slaap te zijn gevallen tijdens het tweeten, maar niets is minder waar. De Alpine-coureur kondigt namelijk - in geheimtaal - groot nieuws aan!

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er iets misgaat in de tweet van Fernando Alonso. De Spanjaard zet woensdag een geheimzinnig bericht op Twitter waar niemand iets van lijkt te begrijpen. "BTV vras nduvrg ddwa. Eno iw giadt gby awa, Q’z xwptbvrg ewqf mn ndlr!!!!", is de geheimzinnige boodschap van de Alpine-coureur. Echter, een beetje onderzoek wijst uit dat er helemaal niets mis is met Alonso. In tegendeel, hij heeft juist groot nieuws te vertellen. Het taaltje waarin hij twittert is namelijk de zogenoemde Vigenère-code, een soort tekstvorm waarin de letters aan de hand van verschillende alfabetische reeksen worden vervangen. De boodschap die Alonso twittert kan met een online tool worden vertaald als volgt: "Binnenkort groot nieuws. En om jullie allemaal te plagen, tweet ik dit in codetaal!" Zijn teamgenoot Esteban Ocon reageert vervolgens in dezelfde codetaal gevat op de tweet van Alonso. "Wedden dat iedereen gelijk probeert te achterhalen wat je aankondigt." Volgens Alonso moeten mensen echter nog even geduld hebben. "Lpi’a fie, wtb’f wep. Iprc’vp vwg 24 lofga gs wzgs vx ofi!", oftewel: "We gaan het zien, we gaan het zien. Ze hebben 24 uur om erachter te komen!"

1430444372663971848

BTV vras nduvrg ddwa. Eno iw giadt gby awa, Q’z xwptbvrg ewqf mn ndlr!!!! — Fernando Alonso (@alo_oficial) August 25, 2021

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"