Alonso krijgt McLaren crew mee tijdens Indy500

21 apr. 2017 08:06 Redactie

Alonso krijgt bij Andretti ook beschikking over McLaren teamleden


Het Formule 1 team van McLaren wil Fernando Alonso zo goed als mogelijk ondersteunen tijdens de Indy 500. Om die reden stuurt het ook personeelsleden maar naar Amerika.

McLaren teambaas Zak Brown maakte dit bekend in een gesprek met NBCSN. Het team zal een kleine delegatie meesturen om het team van Andretti Autosports te ondersteunen. Volgende maand neemt Alonso in één van de bolides van het team van Andretti plaats tijdens de fameuze Indy 500.

"Andretti is in de lead. Michael Andretti heeft de regie over zijn team tijdens de race en zijn crew staat aan de pitwall. Wij sturen namens McLaren mensen om te ondersteunen."

"Op sommige vlakken hebben we meer technische kennis waarmee we het team kunnen helpen. Op verschillende technische vakgebieden sturen we daarom mensen mee. Binnen McLaren hebben we de beschikking over enkele mensen die ook veel Indycar ervaring hebben. We kunnen deze echter niet ineens onttrekken uit het Formule 1 team dat bij de races aanwezig is. De mensen die nu meegaan zijn mensen vanuit onze fabriek die over relevante ervaring beschikken."

Brown erkent dat een eigen Indycarteam van McLaren in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

"Ik wil graag dat de Indy 500 onderdeel uit gaat maken van onze jaarlijkse raceactiviteiten. We moeten er dan wel voor zorgen dat we competitief kunnen zijn. Daarnaast moet het ook commercieel interessant zijn, maar het past zeker bij ons merk."

"We zijn van mening dat Indycar en de Indy 500 perfect passen bij ons DNA. Een volledig seizoen in de Indycar ligt nog niet in onze ambities. Dat zou pas over jaren mogelijk zijn omdat het een flinke investering en aanpassing vergt."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen