Alonso na P12: "Het gaat eindelijk de goede kant op"

14 mei 2017 18:05 Redactie

Fernando Alonso tevreden na P12 in de GP van Spanje


Fernando Alonso verraste in de kwalificatie voor de GP van Spanje iedereen met een zevende startplek. Een fabelachtige ronde zorgde voor opgeluchte gezichten bij het geplaagde team van McLaren.

Alonso liet na afloop van de kwalificatie dan ook weten dat hij bij de start zich ging richten op de beide Bulls. Zo ver kwam het helaas niet voor de Spanjaard. Ondanks dat er voor hem van alles gebeurde tussen Bottas, Raikkonen en Verstappen, kwam Alonso ook niet ongeschonden door de eerste ronde.

Spijt van zijn actie waar hij in aanraking kwam met Massa en daardoor plekken verloor heeft hij echter niet.

"De start is altijd lastig. De auto's voor mij kwamen met elkaar in aanraking en ook ik nam een risico. Misschien had ik achter Felipe moeten blijven maar wat had ik te verliezen? Dus probeerde ik het langs de buitenkant. Ik wist dat de kans groot was dat hij mij misschien niet zou zien."

Een plek in de top 10 was uiteindelijk te hoog gegrepen, vooral omdat de McLaren nog steeds behoorlijk wat snelheid tekort komt op de rechte stukken.

"De concurrentie komt stukje bij stukje dichter bij en dan is het onmogelijk om nog te verdedigen of aan te vallen.”

Alonso kende een dramatische start van het raceweekend in Spanje maar kijkt nu alsnog met een positief gevoel terug op zijn thuisrace.

"Ik ben tevreden met het weekend. Gisteren reed ik een super goede ronde in de kwalificatie en vandaag kwam ik zonder problemen aan de finish. Het gaat langzaam de goede kant op!

Bij de volgende race in Monaco is Alonso er helaas niet bij. De Spanjaard maakt dan zijn opwachting in de Indy 500.
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen