Alonso na P7: 'Morgen worden de punten pas verdeeld'

13 mei 2017 15:47 Redactie

Alonso blij met zevende startpositie in thuisrace


Fernando Alonso was de grote verrassing tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De ervaren Spanjaard verraste iedereen met zevende plaats.

"Het was een goede dag. Ik ben erg blij en trost op deze positie. Het team heeft erg hard gewerkt na alle mechanische en motorische problemen. Ze hebben de powerunit vervangen in bijna iedere race", laat Alonso weten aan Ziggo Sport.

De ervaren rot ziet het als een cadeautje voor al het harde werk van de teamleden, die de afgelopen maanden veel overuren draaide.

"Het is geweldig om ze iets terug te kunnen geven voor al het harde werk. Dit is goed voor de motivatie binnen het team. Ook voor mijn fans hier is het super, ze geven met altijd wat extra's hier.

"Er zijn geen punten op de zaterdag. Punten worden pas morgen verdeeld. We moeten ons goed voorbereiden, zodat we de race goed starten. Vanavond bepalen we de strategie voor de race en dan is het aan ons om die morgen perfect uit te voeren. Morgen willen we punten scoren."

Mocht Alonso in de punten finishen dan zou dat direct zijn eerste puntenfinish van dit seizoen betekenen. Dit seizoen viel hij drie keer uit en verscheen hij in Rusland niet eens aan de start.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen