Alonso: 'Pole was mogelijk geweest zonder motorproblemen'

22 mei 2017 09:38 Redactie

Fernando Alonso moest Honda wisselen voor kwalificatie


In de Formule 1 is het een beeld dat de fans inmiddels kunnen dromen: Een Honda motor die vervangen wordt bij Alonso. Voor aanvang van de kwalificatie van de Indy 500 moest het team van Andretti ook aan de bak.

Uiteindelijk was het team op tijd klaar voor de kwalificatie waarin de Spanjaard een mooie vijfde tijd noteerde. Helemaal tevreden was Alonso echter niet.

"De auto zat op de limiet maar ik weet niet of de pole mogelijk was geweest. Het zat allemaal erg dicht bij elkaar. Ik had een probleem met de overboost in ronde twee toen ik uit de laatste bocht kwam, het voelde alsof er iets tegen de remmen aan kwam. Daardoor moest ik eerst een versnelling terugschakelen alvorens ik weer snelheid kon maken."

"Ik passeerde de finish met 230,7 MPH, maar voor mijn gevoel was het slechts 225 MPH."

"Eigenlijk wilde ik de pits inkomen, omdat voor mijn gevoel de kwalificatie run over was door dit probleem. Ik bleef buiten en probeerde de rondjes achter elkaar te knopen. Het was dan ook een erg aangename verrassing dat mijn tijd nog zo goed was."

Voor aanvang van de kwalificatie werkte het team nog hard aan het vervangen van de Honda motor. 

"Tijdens de training voelde de auto al goed aan. We zagen echter wat problemen met de motor en wisten niet of we de kwalificatie zouden halen omdat we de hele motor moesten vervangen. Het team heeft geweldig werk geleverd!"

Alonso werd gevraagd of hij niet nerveus werd dat hij de kwalificatie mogelijk moest missen. De Spanjaard antwoordde gevat.

"Nee, ik ben daar inmiddels wel aan gewend. In de Formule 1 wisselen ze vaak mijn motor voor de kwalificatie en voor de race."

Vanaf een mooie vijfde positie kan de Spanjaard zichzelf opmaken voor zijn Indy 500 debuut volgende week zondag. Voor hem starten Andretti teamgenoten Alexander Rossi en Takuma Sato. 

Foto: McLaren Honda Andretti

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen