Alonso: 'Problemen van Honda zijn veel groter dan alleen vermogen'

07 apr. 2017 16:57 Redactie

McLaren coureurs moeten extreem veel brandstof sparen tijdens de race


Fernando Alonso geeft toe dat de problemen van Honda veel groter zijn dan alleen het vermogen. De Japanse krachtbron is niet alleen underpowered, maar verbruikt ook veel teveel brandstof.

Alonso en Vandoorne klaagden na afloop van de Grand Prix van Australië al dat ze veelvuldig brandstof moesten sparen. Tijdens de race betekende dit vroeger van het gas bij het aanremmen van de bochten. In China wordt het probleem vergroot door de lange rechte stukken.

"In Australië was het een nieuw record qua brandstof sparen voor ons."

"Het wordt gewoon een lang en zwaar jaar als de motor niet snel verbeterd. We komen niet alleen vermogen tekort, maar zijn ook te onbetrouwbaar. Daarnaast moeten we continu brandstof sparen en zo zijn er nog diverse andere zaken die spelen. We kunnen gewoon niet op een normale manier rijden."

De Spanjaard vindt het moeilijk om met de MCL32 te racen door alle motorische beperkingen.

"Het is gewoon erg lastig, het is moeilijk om zo een auto te besturen. Je mag geen enkele fout maken tijdens de race, want dan wordt je genadeloos afgestraft op het volgende rechte stuk door het snelheidsverschil."

"We lopen gewoon erg achter op het gebied van ontwikkeling ten opzichte van onze concurrentie. We hebben veel minder vermogen, waardoor we veel tijd verliezen op de rechte stukken."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen