Alonso: 'Sainz moet naar McLaren gaan'

27 jun. 2017 14:23 Redactie

Alonso: 'McLaren goede stap voor Sainz'


Fernando Alonso raadt zijn landgenoot Carlos Sainz een overstap naar McLaren aan. Sainz heeft het gevoel dat hij bij Toro Rosso op een dood spoor zit.

Ondanks dat McLaren de afgelopen drie seizoenen slecht presteerde, gloort er hoop voor het team. Na drie jaar lijkt het af te stevenen op een breuk met Honda en zet het in op Mercedes-motoren voor 2018. Een eventuele komst van deze krachtbron geeft het team een enorme performance boost.

"Toro Rosso is een leuk team om je F1-carriere bij te starten en om te leren, maar McLaren is echt van een ander niveau. Natuurlijk zijn we op dit moment niet zo competitief, maar McLaren is en blijft McLaren. We gaan op korte termijn weer in de top vijf eindigen en strijden voor de podiumplaatsen."

"McLaren zal altijd meedoen en er breken weer betere tijden aan. Ik weet niet hoe goed het team in 2018 gaat presteren, maar binnen vijf of tien jaar doen ze zeker mee voor de titels. Je maakt er altijd meer kans op een titel dan bij Toro Rosso. Als Carlos de kans krijgt, dan zou ik hem McLaren aanraden."

De grote vraag is waar de toekomst van Alonso zelf ligt. Het contract van de Spanjaard loopt af aan het einde van dit seizoen. Alonso wil de beschikking krijgen over een winnende auto, maar de kansen daarop zijn uiterst beperkt.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen