Alonso over Schumacher: 'Michael had als enige dat beetje extra's'

29 dec. 2016 08:00 Redactie

Fernando Alonso genoot van gevechten met Michael Schumacher


In 2006 was de titelstrijd een spannende tussen Fernando Alonso en Michael Schumacher. Het was een gevecht tussen Renault en Ferrari, maar ook tussen Michelin en Bridgestone. Nadat de Spanjaard in 2005 zijn titel won en Schumacher genoegen moest nemen met ene derde positie, was het in 2006 een mooie strijd tussen beide coureurs.

In tegenstelling tot 2005 had Bridgestone haar zaken goed voor elkaar en wist het nu wel partij te bieden aan Michelin. Alonso reed in zijn Renault op de Michelin banden, daar waar Ferrari trouw was gebleven aan Bridgestone. Per circuit wisselde de prestaties van de banden, waardoor het verloop van het seizoen soms onvoorspelbaar was.

Met nog twee races te gaan leek Schumacher een gouden zet te doen in Japan. De Ferrari coureur ging aan de leiding voor Alonso tot zijn motor de geest gaf. Hierdoor kreeg Alonso de zege in zijn schoot geworpen en reisde met een voorsprong van 10 punten af naar Brazilië voor de laatste race. Ook daar kende Schumacher technische problemen tijdens de kwalificatie en een lekke band tijdens de race. Alonso behaalde zijn tweede titel na een intens jaar.

"Toen Bridgestone dat jaar goed presteerde op bepaalde circuits deed Michael altijd wat er van hem verwacht werd: Hij won die races." liet Alonso aan Autosport weten.

"Maar als Michelin sterker was en we vol vertrouwen waren, dan was hij toch altijd in de buurt. Als je in een bepaald weekend dacht dat je veel punten kon scoren, dan werd het toch gewoon derde, vierde of tweede. Hij had altijd iets extra's."

"Van alle coureurs met wie ik ooit heb gevochten, was hij de enige coureur die daartoe in staat was."

Michael Schumacher stopte aan het einde van 2006 voor de eerste maal met de formule 1. Hierdoor kwam er een einde aan het gevecht tussen de ervaren Duitser en de jonge Spanjaard. Alonso verkaste naar McLaren, waar hij een hevig duel uit moest vechten met teamgenoot Lewis Hamilton. Uiteindelijk was het Kimi Raikkonen die in de laatste race van 2007 zijn eerste en enige wereldtitel behaalde.

Foto: Tinou Bao

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen