Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso 'sprakeloos' na GP Australië: "Het is gestoord!"

Voor de tweede race op rij lukte het Fernando Alonso niet om punten te scoren. Het Grand Prix-weekend in Australië verliep volgens hem zeer goed, maar het verloop van de race gooide roet in het eten voor Alpine.

Tot aan de tweede safety car tijdens de Grand Prix van Australië verliep het weekend volgens Fernando Alonso fantastisch. Een puntenfinish viel echter, net als tijdens de GP van Saoedi-Arabië, in het water. Alpine-teamgenoot Esteban Ocon scoorde wel punten, maar Alonso moest genoegen nemen met de zeventiende plaats. Volgens de tweevoudig wereldkampioen ging het mis nadat het veld bij elkaar werd gebracht door de safety car. "We hebben extreem veel pech gehad", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "We keken uit naar een zesde of zevende plaats, wat een sterke comeback zou zijn, maar toen hergroepeerde iedereen en was onze race voorbij." Er werd nog het een en ander geprobeerd bij de tweede safety car, waar Alonso en Alpine de gok waagden op de mediumbanden. "Maar de echte killer was de eerste safety car. Ik ben sprakeloos, want we hadden hier net als in Saoedi-Arabië een megaweekend, maar eindigen met nul punten in twee races. Het is lastig uit te leggen."

Alonso: 'De overige twintig races hebben we geluk'

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië kon Alonso nog een poging wagen om zich aan de voorkant van de grid te kwalificeren. Een probleem met zijn Alpine-bolide zorgde echter voor een crash. "Snel zijn gedurende een weekend is voor ons geen zekerheid op succes", baalt de Spanjaard. "Als we snel zijn, dan gebeurt er altijd iets aan onze kant. Het is gestoord. Maar ja, drie races zijn weggegooid door enorm veel pech. Dat moet denk ik dan maar betekenen dat we super veel geluk hebben tijdens de overige twintig races. We gaan het zien", lacht hij als een boer met kiespijn.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"