Alonso: 'Ik sta open voor McLaren en andere teams'

11 mei 2017 11:55 Redactie

Alonso neemt na de zomer beslissing over toekomst


Blijft Fernando Alonso bij McLaren of gaat hij naar Renault? Dat is de grote vraag. De Spanjaard wil een winnende auto, maar beide teams kunnen hem deze niet geven.

De droom van een derde wereldtitel zorgde er eind 2014 voor dat Alonso zijn Ferrari contract verscheurde en koos voor McLaren. Het avontuur liep uit op een regelrecht drama. De Spanjaard is nu bezig aan zijn derde seizoen, maar kwam nog nooit in de buurt van een podiumplaats. Ook dit seizoen is het podium erg ver weg voor McLaren.

Fernando Alonso is bezig aan de nadagen van zijn carrière. De wens om wereldkampioen te worden is er nog altijd, maar topteams als Mercedes en Ferrari tonen geen interesse. McLaren wil dolgraag doorgaan met de Spanjaard, maar een contractverlenging lijkt uitgesloten als Honda aanblijft als motorleverancier. De andere serieuze optie is het fabrieksteam van Renault, maar dat team is momenteel het vijfde of zesde team op de grid. Een stap van twee seconden per ronde maken om mee te kunnen met Mercedes en Ferrari in één seizoen lijkt uitgesloten voor Renault.

"Ik hoop dat dingen verbeteren. Vanaf september sta ik open om te onderhandelen met McLaren of andere teams." laat Alonso aan Marca weten.

De deelname aan de Indy 500 betekent geen einde van zijn Formule 1 carrière en ambities. "Mijn doel is en blijft F1. De Indy is een extra bonus voor me, maar ik zie geen mogelijkheden voor me in die raceklasse. Ik ben alleen geïnteresseerd in de Indy 500."

"Ik weet dat McLaren extreem hard werkt om de problemen op te lossen. Dit weekend hoop ik op een probleemloos weekend."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen