Alonso stelt McLaren deadline: 'In september races winnen, anders weg'

09 jun. 2017 07:45 Redactie

Fernando Alonso bezig aan laatste maanden bij McLaren


Formule 1 coureur Fernando Alonso lijkt bezig aan zijn laatste maanden in dienst van McLaren. De Spanjaard wil graag bij het team blijven, maar stelt één keiharde eis: In september moet hij races kunnen winnen. 

Een utopie als we de eerste zes races en voorbije twee seizoenen in ogenschouw nemen. Alleen een wonder van Honda kan het team van McLaren uit het slop trekken. Nul WK-punten na zes races is de trieste balans. De achterstand op de teams van Ferrari en Mercedes bedraagt vaak twee seconden per ronde of meer. Winnen in of voor september? Het lijkt dan ook uitgesloten.

Tijdens de FIA persconferentie was Alonso duidelijk over zijn toekomst. "Ik wil bij McLaren blijven, maar dan moeten we races winnen. Dit moet voor september of rond die periode gebeuren, want ik neem dan de beslissing over mijn toekomst. Winnen we dan blijf ik."

Eerder liet McLaren al aan Honda weten dat het met de GP van België de balans opmaakt. Presteert Honda en is het team uitgegroeid tot het derde of vierde team, dan gaat het door met de Japanse motorleverancier. Anders zoekt het Britse team haar heil in de motoren van Mercedes.

Alonso begrijpt de druk van zijn werkgever op Honda. "We willen allemaal winnen. Wat Zak Brown (teambaas red.) zei mag je ook van hem verwachten als teambaas. Hij wil winnen en McLaren mee laten dingen naar de titels en prijzen."

"De afgelopen jaren waren we niet in een positie om mee te doen voor het kampioenschap. Dit betekent dat er iets moet veranderen. Dat geldt zowel voor het team als voor mij. Ik ben hier gekomen omdat ik wereldkampioen wil worden. Als er geen verandering zichtbaar is en we niet presteren, dan moet je de balans opmaken. Dat betekent dat ik mogelijk van team moet wisselen."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen