Alonso verkiest een betrouwbare motor boven snelheid

08 mei 2017 15:22 Redactie

Alonso wil eerst een oplossing voor het betrouwbaarheidsprobleem


Net als de andere Formule 1 teams komt ook het team van McLaren met de nodige updates naar het circuit in Barcelona. Voor McLaren is het bittere noodzaak na de tegenvallende resultaten.

In de eerste vier races werd het pijnlijk duidelijk dat er bij McLaren nog veel werk verzet moet worden. Vorig jaar leken ze de juiste richting op te gaan maar sinds dit jaar is het team terug bij af. Niet alleen komen Alonso en Vandoorne behoorlijk wat snelheid tekort, bij elke race is het maar de vraag of ze überhaupt kunnen starten. Beide coureurs hebben hierdoor al een race gemist. In het geval van Alonso zijn de druiven nog zuurder. De Spanjaard wist in geen enkele race dit seizoen de finish te halen.

Met de updates in het vooruitzicht hoopt Alonso dan ook dat het vanaf Barcelona beter gaat. Hij benadrukt echter dat wat hem betreft vooral aan de betrouwbaarheid moet worden gewerkt.

Aan Motorsport week blikt hij alvast vooruit naar de GP van Spanje.

"Na een paar lastige races weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik van dit weekend moet verwachten. We krijgen verschillende nieuwe onderdelen, die we eigenlijk naar elke race meenemen, maar we moeten ons vooral niet teveel focussen op de prestaties. We moeten eerst onze problemen met de betrouwbaarheid oplossen. Daar ligt steeds onze prioriteit."

Tot nu toe kampt McLaren in elke raceweekend met de nodige problemen. Alonso hoopt dan ook dat hij in Barcelona voor de verandering eens geen problemen heeft.

"Ik weet dat het team ontzettend hard werkt aan een oplossing voor onze problemen. Ik hoop vooral dat we een normale race kunnen rijden en een weekend hebben met niet teveel problemen."

Tot nu toe slaagde Alonso er wel steeds in om tijdens de kwalificatie indruk te maken. Alonso benadrukt echter dat het niet gaat om de prestaties in de kwalificatie maar dat het om de race draait.


"In de afgelopen races gingen de kwalificatie eigenlijk best wel goed en waren het uitdagende sessies. Ik hoop dat we dat in Barcelona kunnen herhalen. Het belangrijkste is echter dat we op zondag tijdens de race het maximale eruit halen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen