Alonso: 'We moeten Red Bull dit jaar vrezen'

06 mrt. 2017 17:33 Redactie

Alonso verwacht nog veel van Red Bull Racing


De kans lijkt klein dat we Fernando Alonso zien knokken voor de zeges in 2017, maar hij verwacht dat Red Bull Racing dit wel gaat doen. Volgens de Spanjaard voert het F1-team wat in haar schild. 

Tijdens de eerste testweek in Barcelona was Red Bull nagenoeg onzichtbaar. Het reed haar ronden anoniem, in een auto die niet uitblonk in eenvoud. Eerder liet Mercedes al weten dat het verwacht dat de nieuwe RB13 nog compleet op de schop gaat voor de eerste race. Alonso deelt deze mening.

"Het zijn nog maar tests, maar ik vrees Red Bull het meeste. We hebben nog niets gezien van ze, maar ze hanteren altijd dezelfde aanpak. Ze beginnen rustig en verschijnen dan aan de start in een compleet andere auto."

"Ik durf niet te voorspellen hoe dicht ze bij Mercedes komen. Dit was pas de eerste testweek dus er was geen noodzaak tot snelle tijden." laat hij Marca weten.

Over zijn eigen kansen is Alonso minder uitgesproken. "Ik begrijp de pessimistische houding en reacties van sommige mensen. We hebben een slechte week achter de rug, waarin we veel problemen kenden. Het slaat echter nergens op om te roepen dat we laatste worden in de eerste race."

"Ondanks de moeilijke week hebben we veel waardevolle data verzameld. Geen enkel team is tot het uiterst gegaan en we zien de ware aard pas in Australië."

McLaren kende veel problemen met de nieuwe Honda motor. Daarbij komt dat de nieuwe MCL32 ook moeite leek te hebben om het vermogen goed kwijt te kunnen. Daar waar de Red Bull, Ferrari, Renault en Mercedes erg stabiel waren, vochten Alonso en Vandoorne in de nieuwe McLaren.
 Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen