Alonso: 'We hebben morgen een torpedo nodig'

29 apr. 2017 15:40 Redactie

Fernando Alonso verwacht geen evenaring van resultaat 2016


Vorig seizoen scoorde Fernando Alonso een prachtige zesde positie voor McLaren-Honda. Vandaag kwalificeerde hij zich op een vijftiende plaats voor de GP van Rusland.

De vijftiende positie is een plaats naar achteren ten opzichte van 2016. Vorig jaar finishte de Spanjaard de race als zesde. Kan hij dat morgen weer herhalen?

"Dan hebben we een torpedo in bocht 3 nodig. We hebben dan ook echt hulp nodig om het resultaat van vorig jaar te herhalen." liet hij Ziggo weten.

De uitslag van de kwalificatie is volgens de McLaren coureur een juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen. Meer zit er momenteel niet in de MCL32.

"We starten als vijftiende, omdat dat ook onze echte snelheid is. Om punten te scoren hebben we echt hulp nodig. We proberen om morgen een goede start te hebben en wat plekken te winnen."

Momenteel bezet McLaren de tiende en laatste positie in het WK bij de constructeurs. Het team wordt achtervolgd door problemen met de Honda krachtbron. Ondanks deze problemen reed Fernando al enkele sterke races, maar de beloning bleef tot op heden uit.

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen