Alonso: "We racen weer als mannen, niet als kinderen"

13 mrt. 2017 10:39 Redactie

Fernando Alonso heeft weer plezier in het racen


Het klinkt misschien wat tegenstrijdig gezien het feit dat de testdagen in Barcelona bepaald niet vlekkeloos verliepen voor het team van McLaren. Toch heeft Alonso er ondanks alles een positief gevoel aan overgehouden.

Tijdens de afgelopen wintertesten in Barcelona kampte McLaren met enorme problemen waardoor zowel Alonso als Vandoorne meer in de pits stonden dan konden rijden. Met name de nieuwe Honda motor hield het team behoorlijk bezig.

Hoewel Alonso behoorlijk gefrustreerd was over de gang van zaken, is hij in ieder geval enthousiast over de nieuwe regels. In de Spaanse media raakte hij niet uitgepraat over de nieuwe uitdaging om met de snellere en zwaardere auto's te racen.

"De manier waarop je nu de bochten aanvalt en hoeveel grip je nu hebt, is echt een geweldige verrassing. Het geeft zoveel plezier om weer vrijuit te racen. Om gewoon weer te racen zoals jezelf wilt en niet als een klein kind om te voorkomen dat je banden aan de kook gaan. Dat gevoel is niet te beschrijven."

Het contract van Alonso bij McLaren loopt na het huidige seizoen af. Zelf heeft hij steeds gezegd dat hij langer door wil gaan, mits hij het WOW-gevoel weer terug krijgt. Nu hij dat gevoel opnieuw heeft gekregen, is de kans vrij groot dat hij zijn carrière in de Formule 1 zal voortzetten. De vraag is echter of dit wel bij McLaren zal zijn of dat hij wellicht nog een overstap maakt.

Zelf houdt Alonso zich hier nog niet mee bezig.

"Op dit moment heeft mijn toekomst in de Formule 1 niet mijn prioriteit. Ik leef in het heden en wil er nu zoveel mogelijk plezier uithalen. Ik rij nu op mijn beste kunnen en ik hou ervan om de bochten zo snel mogelijk aan te vallen. Op dit moment voelt het alsof ik de beste rijder van het veld ben."


"Het is een verslaving, ik kan ook niet stoppen. Als ik 80 jaar ben, rij ik nog in een kart op mijn eigen circuit rond en jaag ik achter de kinderen op het circuit aan."
Foto: McLaren/Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen