Alonso: "We verliezen gewoon drie seconden op het rechte stuk!"

29 apr. 2017 17:40 Redactie

Fernando Alonso worstelt opnieuw met zijn McLaren


Voor Fernando Alonso kan zijn Indy 500 avontuur niet snel genoeg beginnen. Ook in Rusland kwam het team van McLaren niet goed voor de dag. Alonso reed nog een dijk van een ronde in Q1 waardoor hij in Q2 belandde maar daarin kwam hij niet verder dan een troosteloze vijftiende plek.

Zijn snelle ronde in Q1 zorgde nog voor de nodige jubel over de boordradio. De Spanjaard liet toen nog weten erg blij te zijn met hoe zijn auto het deed. Amper een kwartier later waren de frustraties opnieuw aanwezig. Met zijn vijftiende startplek moest hij maar liefst 3,5 seconden toegeven op de poletijd van Sebastian Vettel. Tegenover de pers uitte Alonso dan ook zijn ongenoegen over het gebrek aan snelheid.

"Het is echt niet normaal hoeveel tijd wij hier verliezen op het rechte stuk. Zelfs in de eerste sector, die maar een echte bocht bevat verloor ik al bijna een seconde. Op de rechte stukken verliezen we tweeënhalf tot drie seconden op dit circuit en dat is veel. We wisten het voor we hier kwamen, maar in de kwalificatie hoopten we toch dat het wat beter zou gaan."

Over zijn eerste ronde in Q1 was hij echter wel te spreken. Het verschil met zijn teamgenoot Vandoorne bedroeg maar liefst 7 tienden. Dat stemt de Spanjaard in ieder geval vrolijk.

"Dat rondje was bijna perfect. Het was lastig om dat ook in Q2 te doen. Ik sta met dezelfde auto zeven tienden voor mijn teamgenoot, en dat is iemand die in alle categorieën heeft gewonnen voor hij in de Formule 1 kwam. Ik voel dat ik nog steeds in topvorm ben en in de beste vorm ooit steek.”

Tenslotte blikt Alonso al vooruit op de rest van het Formule 1 seizoen waarin voor hem de kaarten al duidelijk zijn geschud.

"We kunnen al zeggen dat Ferrari en Mercedes voor de titel gaan vechten dit jaar, dat Red Bull probeert op het podium te komen, dat Williams in de punten wil komen en de rest gaat proberen een punt te pakken als de kans er is."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen