Alonso: 'We zijn zo langzaam, anderen denken dat ik een outlap rij'

25 jun. 2017 10:19 Redactie

Alonso spreekt van gevaarlijke situatie


Fernando Alonso weet dat er dit weekend in Baku niets te halen is voor hem en McLaren. De Spanjaard haalde eens te meer uit richting motorleverancier Honda.

Met 75 plaatsen gridstraf voor het team van McLaren, waarvan 40 voor Alonso, is het op voorhand al een weekend om snel te vergeten. Vanaf een negentiende positie mag Fernando zijn race beginnen, nadat hij niet verder kwam dan een zestiende tijd tijdens de kwalificatie.

Eerder dit weekend liet Alonso al weten dat hij niet onder de indruk is van de vernieuwde Honda motor. "Of ik nu 2,8 in plaats van drie seconden tekort kom op het rechte stuk boeit me niet."

Na afloop van de kwalificatie deed hij er nog een schepje bovenop en herhaalde hij dat het gebrek aan topsnelheid gewoon gevaarlijk is. In de meeste ronden komt de Honda motor 20 tot soms 30 kilometer per uur tekort ten opzichte van de concurrentie. 

"Onze snelheid is zo laag dat de andere coureurs denken dat we bezig zijn met een rustige ronde, maar nee.. dit is onze echte snelheid! We beginnen aan onze snelle ronde, tot verrassing van de concurrentie."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen