Alonso wil de beste coureur ter wereld worden

13 apr. 2017 17:10 Redactie

Fernando Alonso jaagt zijn droom achterna met het rijden van de Indy 500


Tijdens de persconferentie in aanloop naar de GP van Bahrein waren natuurlijk alle ogen gericht op Fernando Alonso. Niet vanwege de teleurstellende prestaties met zijn McLaren bolide maar vanwege zijn uitstapje naar de Indy 500.

Het gebeurt niet vaak dat een Formule 1 coureur tijdens het lopende seizoen voor een andere klasse uitkomt. Vorig jaar reed Hülkenberg wel de 24 uur van Le Mans maar in tegenstelling tot Alonso miste hij geen race. De Spanjaard zal op 28 mei de Indy 500 rijden waardoor hij niet aan de start verschijnt van de GP van Monaco.

De grote vraag is natuurlijk waarom Alonso hiervoor heeft gekozen.

"Het is iets wat niet vaak gebeurd en ik heb er dan ook erg veel zin in. Als ik ooit de beste coureur ter wereld wil worden dan moet ik of acht Formule 1-wereldtitels halen, eentje meer dan Michael en dat lijkt mij niet echt waarschijnlijk. Of ik ga in meerdere auto’s meerdere series winnen."

Alonso is dan ook blij dat zijn teambaas bij McLaren, Zak Brown, hiervoor openstond en benadrukt dat het tevens een win-win situatie is voor het team.

“Zak Brown heeft een bredere visie dan de meeste teambazen. Hij ziet McLaren groter dan alleen maar de Formule 1. Ze wonnen Le Mans al een paar keer en ook de Indy 500. Het is goed om F1-rijders in de Indy 500 te hebben en ook voor McLaren is het goed in meerdere series te rijden. Het is een win-win situatie, ook voor de fans."

Wel geeft Alonso toe dat de huidige situatie bij McLaren ook een rol heeft gespeeld in zijn beslissing. Als hij met Hamilton had kunnen vechten om de titel dan was dit uitstapje niet gebeurd.

“Als de wagen concurrerend was geweest en als wij ook in de top met 43 punten hadden gestaan was het niet mogelijk geweest, dan kan je geen race en daarmee mogelijk 25 punten missen.”
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen