Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso wil knokken met Verstappen en Hamilton: "Ben er klaar voor"

Fernando Alonso is een blij man na zijn derde plaats in Qatar. Dit podium geeft de Spanjaard ook hoop voor de nieuwe regels in 2022.

De Grand Prix van Qatar leverde Alpine haar tweede podium van dit jaar op. Het lukte Sergio Perez niet om Fernando Alonso in te halen in de laatste fase van de race en daardoor stond de Spanjaard na 7 jaar weer op het Formule 1-podium. Het team van Alpine heeft duidelijk stappen gemaakt en Alonso ziet de toekomst dan ook rooskleurig in. "Het is moeilijk te voorspellen wat er de komende jaren gaat gebeuren, maar ik zou graag met hen (Lewis Hamilton en Max Verstappen, red.) de strijd aan gaan", vertelde hij tegen onder meer RacingNews365 . In 2022 komen er nieuwe technische regelementen en dat biedt kansen voor de Franse renstal denkt Alonso. "Wie er ook een goed auto maakt volgend jaar. Ik denk dat iedereen opnieuw moet beginnen en het is aan ons om een snelle auto te maken."

Alonso is klaar voor F1 2022

"Het zal niet zo zijn als dit jaar, dat was meer een voortzetting van vorig seizoen. Maar in 2022 heeft iedereen dezelfde papieren, dus we moeten het slimmer spelen en hopelijk bouwen we een snelle auto. Als we in die positie zijn, dan voel ik me sterk. Ik ben klaar om het gevecht aan te gaan en we zullen het wel zien." De laatste keer dat Alonso op het podium stond in de Formule 1 is al weer even geleden. De Spanjaard finishte in 2014 in de Grand Prix van Hongarije als tweede, toen nog voor Ferrari. "Je carrière gaat soms op en neer," zei de huidig Alpine-coureur terwijl hij terugblikte op zijn tijd in de sport. "Ik had twee, drie jaar geleden prachtige momenten met het winnen van Le Mans, het winnen van het wereldkampioenschap Endurance-racen, enzovoorts. Maar nu ik weer terug ben in de F1 en met de voorbereiding voor de nieuwe regels in 2022 voelt het heel goed om nu dit podium te hebben."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"