Alonso zet Honda voor paal: 'had nog nooit zo weinig vermogen!'

16 apr. 2017 19:30 Redactie

Fernando Alonso geeft Honda een veeg uit de pan


De hele wereld kon meegenieten van een balende Fernando Alonso tijdens de GP van Bahrein. De Spanjaard verloor veel kansloos zijn posities tijdens het gevecht met Palmer en Kvyat.

In enkele ronden tijd werd de Spanjaard voorbij gevlogen op het rechte stuk, waarop de Spanjaard furieus zijn beklag deed over zijn motor. De hele wereld kon genieten van het beklag van Fernando.

"Hoe kunnen ze mij inhalen? Ze reden 300 meter achter me! Ik heb nog nooit in mijn leven met zo weinig vermogen gereden!"

Naarmate de race vorderde verdwenen de WK-punten wederom als sneeuw voor de zon. Op de rechte stukken verloor Alonso zoveel tijd, dat hij bezig was aan een kansloze race. Later in de race liet hij nogmaals zijn ongenoegen horen: "Hij reed gewoon 300 meter achter me."

Waarop het team de Spanjaard vroeg wat hij wilde dat ze qua strategie deden: "Wat kan mij dat nog interesseren! Doe wat je wil man!"

In de slotfase van de race viel Alonso uit met motorproblemen, waardoor er geen enkele McLaren aan de finish kwam. Teamgenoot Stoffel Vandoorne kon door problemen met zijn krachtbron niet eens van start gaan.

De relatie tussen Alonso en McLaren lijkt met de race slechter te worden. De tweevoudig wereldkampioen wil strijden voor de podiumplaatsen, maar is bezig aan een kansloze missie bij McLaren. Inmiddels is al duidelijk dat Fernando zijn aflopende contract met het team niet wil verlengen. 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen