Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri geeft update over gezondheid Gasly na extreme pijn tijdens race

Het gaat goed met Pierre Gasly, die tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië 'dood ging van de pijn'. Na afloop bezocht hij het medisch centrum, maar inmiddels voelt hij zich prima.

Buikpijn is nooit leuk, maar als je op het scherpst van de snede aan het Formule 1-racen bent en met 300 kilometer per uur over het stratencircuit in Djedda scheurt, is het nog minder fijn. Pierre Gasly ervoer dat afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Fransman schreeuwde het naar eigen zeggen uit tijdens de race en stond na afloop al bijtend op zijn tanden de pers te woord. "Het voelt alsof mijn ingewanden uit mijn lichaam gaan vallen! Het waren de verschrikkelijkste ronden van mijn leven."

Het gaat goed met Pierre

Nadat hij zijn zegje had gedaan over de race, verplaatste Gasly zich naar het medisch centrum, waar hij een echo onderging. De scherpe pijn die hij voelde bij 'elke bocht naar links', bleek uiteindelijk geen symptoom te zijn van onderliggend lijden. RacingNews365 vroeg deze dinsdag aan zijn team AlphaTauri hoe de Fransman het maakte. Het team gaf een update, die gelukkig positief was. "Het was niets serieus, alleen wat pijn. Het gaat nu allemaal weer goed!", zo laat de Italiaanse renstal weten. Gelukkig voor de Fransman kan hij ruim een week lang uitrusten, want pas over een week hoeft hij de lange reis te maken richting Australië, waar op 10 april de volgende Grand Prix op de planning staat.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen