'Als Ferrari zich meldt is Max Verstappen weg bij Red Bull'

20 jun. 2017 17:17 Redactie

Kravitz: 'Max Verstappen niet tevreden met performance Red Bull'


Formule 1 kenner Ted Kravitz laat weten dat Jos en Max Verstappen niet tevreden zijn over de performance van Red Bull. De Sky Sports verslaggever gelooft zelfs dat Max open staat voor een vertrek naar Ferrari.

Volgens Kravitz is er onvrede bij Max Verstappen en vader Jos. Ze zijn niet te spreken over de achterstand van het team. Daar waar er gesproken werd over zeges en wereldtitels, is het team in realiteit ver verwijderd van de zeges.

"Wat er met Max Verstappen gaat gebeuren? We horen dat niet alleen Max maar ook vader Jos niet gelukkig is. Ze hebben al enkele pittige discussies met Helmut Marko gehad. Ze vragen zich af hoe het komt dat Red Bull zo matig presteert en wat er met de beloofde titelkansen is gebeurd."

Kravitz gaat nog een stap verder: "Ze oriënteren zichzelf ook al. Ik denk dat we Max toe kunnen voegen aan het rijtje van coureurs dat mogelijk volgend jaar bij een ander team rijdt."

"Red Bul beweert dat zij de touwtjes volledig in handen hebben en bepalen of een coureur vertrekt of niet. Vertel dat eens aan Vettel. Die had een geldig contract maar stapte over naar Ferrari. Als Ferrari zich nu meldt voor Verstappen dan zal hij toehappen. De Italianen regelen de afkoop van het contract dan wel."

Max Verstappen zelf liet weten dat hij Red Bull trouw blijft volgend seizoen, maar volgens Kravitz is de Nederlander gebrand op succes.

"Max is ongeduldig en wil zo snel mogelijk meedoen voor het kampioenschap. Om die reden denk ik dat hij open staat voor een vertrek bij Red Bull. Hij ziet zichzelf niet snel titels winnen bij dit team, omdat de (motor)regels pas na 2020 op de schop gaan. Verstappen heft een doorlopen contract, maar Christian Horner liet al eens weten dat je een coureur niet kan dwingen om voor een team te rijden als die niet meer wil."

De geruchten over de toekomst van Max Verstappen zullen de komende maanden nog aanhouden. Bepalend daarin lijkt te zijn in welke mate Red Bull en Renault zichzelf weten te ontwikkelen. Als de achterstand richting Ferrari en Mercedes zo groot blijft, dan weet de Nederlander dat er voor 2018 bij ieder topteam een stoeltje vrij is. De interesse van deze teams voor de Nederlander is groot.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen