'Als je met Max Verstappen werkt zie je hoe speciaal hij is'

25 dec. 2016 07:49 Redactie

Voormalig engineer: 'Max Verstappen is soms nog wat ongeduldig, hij wil perse winnen'


Max Verstappen trok anderhalf jaar intensief op met Xevi Pujolar bij Scuderia Toro Rosso. Ter voorbereiding op het formule 1 debuut van de Nederlander en tijdens zijn eerste seizoen waren de twee onafscheidelijk.

Pujolar had al snel door dat hij te maken had met een bijzondere jongen. Red Bull stak veel tijd in de training van de Nederlander en binnen Toro Rosso kreeg hij de perfecte begeleiding om Max klaar te stomen voor zijn formule 1 debuut in 2015: "De hele groep engineers bij Toro Rosso staken er veel tijd in. We wilden voor zijn eerste seizoen vertrouwen in elkaar kweken en voelen. Ik merkte vanaf het eerste moment dat Max en Jos mij vertrouwde." liet hij Formule 1 magazine weten.

In sneltreinvaart stoomde het team van Toro Rosso de jonge pupil klaar voor zijn formule 1 debuut: "We moesten veel dingen doen die we normaal niet hoeven te doen. Max vergde een andere benadering, was een speciaal project. We moesten alles gedetailleerd uitleggen. We moesten jaren van ervaring in zijn hoofd planten in korte tijd, alsof je een kind moet leren lopen."

Dit alles leverde geen problemen op en Verstappen toonde zich leergierig. De winnaarsmentaliteit van de Nederlander leidde soms nog tot verhitte discussies: "Soms was hij wel erg geïrriteerd als het niet ging zoals hij wilde. Max kan af en toe ongeduldig zijn, want hij wil de beste zijn, anders is hij niet gelukkig.”

Ondanks dat de twee soms van mening verschilden was de samenwerking altijd uitstekend. Verstappen sprak openlijk zijn waarde uit voor de relatie met Pujolar en was ontdaan toen Pujolar geslachtofferd werd binnen Toro Rosso.

Pujolar op zijn beurt weet dat Max een bijzondere jonge is: "Als je met Max werkt, realiseer je je dat hij op een ander niveau zit. Alles gaat heel natuurlijk. Hij absorbeerde alle informatie en beng, beng, beng: voerde het meteen uit. Dan wordt alles een stuk gemakkelijker."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen