Analyse: Ferrari begint sterk aan nieuwe seizoen

04 mrt. 2017 16:02 Redactie

Ferrari wil zich bewijzen in 2017


Na een voor Ferrari dramatisch verlopen 2016, wil het team zich revancheren in 2017. De start is in ieder geval niet slecht, maar dat was in 2016 ook zo.

Tot nu toe loopt het seizoen 2017 parallel aan het seizoen 2016. Ferrari was in 2016 zelfs zo goed begonnen, dat het de openingswedstrijd in Australië had kunnen winnen. Of het zo'n vaart zal lopen in 2017 valt nog te bezien, maar het begin is bemoedigend.

Kimi Raikkonen was dan ook erg tevreden na afloop van de eerste week. "Alles gaat perfect", zei de wereldkampioen van 2007 tegenover de verzamelde media. Ook Sebastian Vettel had zijn humor weer terug, wat een eerste teken is dat het wel goed zit bij Ferrari. Op de vraag of Ferrari mee kon doen om de titel zei de Duitser: "Ik heb geen glazen bol, wel twee andere ballen."

In de eerste week reed Ferrari op Mercedes na de meeste ronden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daarnaast was Kimi Raikkonen op twee dagen de snelste, wat een goed teken is. Sebastian Vettel kwam aan het eind van de derde testdag wel stil te vallen op het rechte stuk, maar dat lijkt met opzet gedaan te zijn. Waarschijnlijk deed Ferrari een zogeheten 'fuel-run', waarmee ze uit testen hoe ver ze door kunnen rijden op een tank brandstof.

Al met al een goede week dus voor Ferrari, dat verder op het oog geen problemen kende. Dat een probleemloze eerste testweek echter geen garantie is voor een goed seizoen, is ze bij Ferrari ook bekend. In de tweede testweek zullen de teams de nieuwe bolides nog wat verder tot de limiet drijven, waardoor we nog beter kunnen inschatten of de Ferrari SH70F een uitdager zal zijn van Mercedes.

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen