Andretti: 'Max Verstappen is de ster van deze generatie'

19 jun. 2017 16:56 Redactie

Andretti: 'Topteams vechten straks om Max Verstappen'


Voormalig F1-coureur en Indy 500 winnaar Mario Andretti voorspelt dat de topteams straks vechten om de handtekening van Max Verstappen. De Nederlander is volgens hem een echte revelatie in de Formule 1.

"Max is een echte revelatie. Een talent van zijn kaliber zie je maar zelden. Als je in ogenschouw neemt wat hij al bereikt heeft op zo'n jonge leeftijd, dan zie je pas hoe volwassen hij al is," laat Andretti aan GPupdate weten.

"Niet alleen snel, maar ook bijna foutloos. Hij doet nu al niet onder voor ervaren coureurs als Vettel en Hamilton. Max rijdt altijd op de limiet, wat het leuk maakt om naar te kijken."

De zege in Spanje, de inhaalraces in Brazilië en China. Het zijn de momenten waarop de Nederlander zichzelf kan onderscheiden in zijn Red Bull. Max heeft niet de beste auto van het veld en dit seizoen is de achterstand op de koplopers aanzienlijk. Desondanks predikt Andretti voor geduld.

"Max is een toekomstig wereldkampioen en hij zal zijn plaatsje zelf verdienen. Daar hoeven we niets voor te doen, de topteams vechten in de toekomst om zijn handtekening. Eens in de zoveel tijd staat er een echte ster op en Max is dat van deze generatie."

Zelfs een eenmalig deelname aan de Indy 500 zou voor de Nederlander goed uitpakken. Dit jaar zagen we Fernando Alonso in actie en de Spanjaard maakte indruk. Volgens Andretti kan Verstappen dit ook.

"Geen probleem! Max heeft aangetoond dat hij zich makkelijk kan aanpassen," luidt het oordeel van de Amerikaanse legende.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen